Slideshow


Created with flickr slideshow.

Saturday, January 28, 2017

SHAKLEE & LANDMARK STUDY...Apa yang membezakan Shaklee dengan syarikat suplemen lain? Ini yang paling ketara, jelas dan nyata. Shaklee adalah THE ONLY ONE yang ada buat SHAKLEE LANDMARK STUDY dan ia di jalankan oleh pihak ketiga yang tiada kaitan langsung dengan Shaklee. Dan atas arahan Roger Bannet juga, segala data mesti lah di publish tak kira apa juak keputusannya untuk membuktikan bahawa Shaklee memang betul² berkesan dan bukannya testimoni di rekacipta.Mengapa Landmark Study sangat penting bagi Shaklee? 

Sebab dengan adanya Landmark Study, dapat membuktikan produk Shaklee sememangnya berkualiti tinggi dan berkesan dalam memperbaiki kesihatan.


Shaklee Landmark Study..
Ianya diasaskan oleh CEO Shaklee iaitu Mr Roger Barnett.


Tujuan nya adalah untuk mendapatkan data saintifik bagi membuktikan produk Shaklee benar-benar berkesan.Kajian dilakukan ke atas tiga kumpulan iaitu:

1) Mereka yang tidak ambil apa2 suplemen
2) Mereka yang ambil suplemen bukan jenama Shaklee 
3) Mereka yang ambil suplemen jenama Shaklee.
Kajian ini telah dilakukan oleh Dr Gladys Block pakar Epidemiologi & Public Health Nutrition dari University of California, Berkeley (UC-Berkeley).Dr Gladys Block dan timnya telah diberikan kuasa penuh untuk handle study ini, maka kesemua keputusan adalah di tertakluk di bawah bidang kuasa beliau.
Apa sahaja keputusan daripada study ini akan dipublish. Baik atau buruk akan tetap dipublish. Sangat transparent!.


Selepas siap study yang dibuat oleh Dr Gladys Block (UC-Berkeley), Mr Roger minta pula third party saintis buat review untuk cek semula study (peer review) yang dibuat oleh team Dr Gladys.Ini bertujuan untuk:

1- Cek semula jika ada mana-mana study yang tak tepat / accurate.
2- Once result study tu ada 3rd party punya review, so sapa-sapa pun tak boleh nak argue / persoalkan akan keputusan study tersebut


Keseluruhannya keputusan daripada study ni sangatlah mengujakan!So, kalau kawan2 semua nak cari suplemen, pastikan 3 benda ni;1) Suplemen tu diekstrak dan diambil dari sumber-sumber yang terbaik & semulajadi

2) Sebelum dijual di pasaran TELAH dibuat kajian berulangkali (dan sentiasa diupgrade dari semasa ke semasa)
3) Telah terbukti memberikan kesan yang positif ke atas kesihatan manusia.


Apa yang membezakan produk Shaklee dengan brand lain ialah kesungguhan Shaklee utk memberikan produk yang selamat untuk manusia dan planet kita.Dengan landmark study dijalankan keatas produk ni juga membuktikan produk Shaklee memang benar benar selamat dan berkesan untuk kesan jangka masa panjang serta hanya menggunakan bahan semulajadi.For more info on Shaklee Landmark Study, please click t the link below:-
1) Shaklee Landmark Study in PDF.
2) Shaklee Landmark Study
3) UC Berkeley Landmark Study Publish#ShakleeAlwaysSafeWorksGreen
#ShootingStarsTeam
#pengedarshakleesandakan
#pengedarshakleepenampang

Emelda a.k.a Mama Mel 
0109304146

No comments:

Post a Comment