Slideshow


Created with flickr slideshow from softsea.

Saturday, February 25, 2017

TIPS ELAK TANGAN KASAR & KULIT MENGGELUPAS?

Fresh Laundry Concentrated Shaklee.

Pernah kah tidak lepas basuh kain, kulit disekitar tapak tangan dan jari-jari mengelupas dan pedih? Kulit tangan pun lama kelamaan jadi semakin kasar?

Ha, ini tanda-tanda sabun cuci anda mungkin menggunakan bahan yang dalam jangka masa panjang boleh membahayakan kesihatan. Bayangkan keluarga kita setiap hari memakai pakaian yang dicuci dengan bahan merbahaya, ngeri kan!!!

Sejak 2014, pelahan-lahan saya cuba bertukar kepada bahan yang lebih semulajadi. Termasuk sabun cuci. 

Saya memilih untuk pakai pencuci FRESH LAUNDRY CONCENTRATED daripada Get Glean Shaklee sebab ianya BEBAS BAHAN KIMIA, SELAMAT dan SEMULAJADI..

Kenapa saya suka kan sabun pencuci baju Shaklee berbanding jenama lain?

❤️ Ianya SELAMAT & SEMULAJADI
❤️ Tak mengeringkan tangan
❤️ Tidak mengakibatkan Alergik
❤️ Tak menyebabkan KARAT pada besi mesin basuh
❤️ TAHAN LAMA..JIMAT
❤️ Harga Berpatutan
❤️ Biodegradable
❤️ Tiada Phosphate
❤️ Tiada Klori 

Tahukah anda, penggunaan sabun cuci baju yang BUKAN semulajadi boleh membahayakan nyawa dan merosakkan alam sekitar?

Apa bila berpeluh, liang roma terbuka dan sisa pencuci yang terlekat pada baju akan masuk ke liang roma dan merbahaya pada kulit. Boleh mengakibatkan alergik dan lebih teruk lagi lead kepada KANSER!

Info Produk
Fresh Laundry Concentrate (2.49kg)
Fresh Laundry Shaklee digunakan untuk membasuh pakaian. Baunya tidaklah seharum Downy tetapi sangat fresh gila. Saya suka bau pakaian saya bila baru angkat keluar dari mesin basuh. Segar bugar.. 


Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Hipoalergenik
❤Tanpa klorin
❤Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Berkesan
❤Berkepekatan tinggi
❤Hanya 1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
❤Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
❤Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
Surfaktan mudah biorosot
❤Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Soft Fabric Concentrate (946ml)
Soft Fabric merupakan pelembut pakaian ataupun softener. Baunya pun fresh sama macam Fresh Laundry Concentrate tetapi wangi sikit. 

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin

Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak.
❤Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate (473ml)

Basic H ini memang popular. Banyak sangat kegunaannya.  
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan 1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
❤Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
❤Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
❤Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H asal – hanya gunakan separuh sahaja.
❤Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
❤Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – ➡Di Dalam atau Di Luar Rumah
➡Dinding, tingkap dan cermin
➡Kaunter dapur, jubin dan lantai
➡Peralatan
➡Dapur
➡Hiasan kayu
➡Periuk belanga
➡Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

Tahukah Anda?
Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit. Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung. Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang. Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin
❤Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. ❤Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Kesimpulannya, Set Get Clean Shaklee ini sangat berbaloi untuk dimiliki kerana ianya boleh bertahan berbulan-bulan. 

So jom sayangi keluarga. Bertukar kepada SHAKLEE FRESH LAUNDRY! 


~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI...


Sunday, February 19, 2017

ADA APA DENGAN ESP SHAKLEE?

Ingat lagi movie Indonesia 'Ada Apa Dengan Cinta' yang meletup-letup sampaikan lagu OSTnya jadi siulan anak-anak muda waktu tu???

Nah, sekarang ni pun dikalangan pengamal dan pelanggan supplement ESP Shaklee tertanya-tanya, 'ADA APA DENGAN ESP'? Kenapa terlampau HOT sehingga kami tercari-cari, ternanti-nanti? Amboiiii...


One of Shaklee Hot Stuff....

Ini bukan first time terjadi tau, biasanya terjadi waktu PROMO ESP, permintaan mesti melebihi stock, tapi kali ni tidak perlu tunggu bulan PROMOSI ESP, awal-awal ESP hilang dari radar tau... New stock restock pada 8 February and 10 February dah kecoh balik "permintaan mengganas lagi dan few branches sudah out of stock". Sempat grab 3 canisters ja time ni then ESP M.I.A lagi... 

Apa yang buat ESP sangat HOT ni??? Kena tahu dulu la tentang apa keistimewaan ESP Shaklee?


Salah satu supplement HOT Shaklee..

1) ESP bukan produk yg dibancuh di belakang rumah. Tapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee. Kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee ja yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya. Iya la kan, kalau kita buat dan kita sendiri tukang uji, kita juga tukang approve, mestilah tidak valid keputusan kajian kita kan? 
Kredit: Farah Alina
2) Badan kita perlukan protein untuk pembinaan sel yang sihat. Pembinaan sel yang tak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.
Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino;

(1) 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid & dihasilkan oleh badan kita
(2) 9 lagi dinamakan essential amino acid & HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan (badan kita takkan boleh hasilkan protein-protein ini)

Semua 9 nama essential acid amino ini anda boleh tengok pada tong ESP.


Kredit: Farah Alina

3) Protein dalam ESP tidak musnah kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti & kekal berkesan pada tubuh.

4) ESP dibuat daripada soya NON-GMO (tidak diubah secara genetic). Setiap 1 canister/tong ESP diproses daripada 30kg soya.


Kredit: Farah Alina


5) ESP ni low GI (Glycemic Index). 


Kredit: Farah Alina

6) ESP tiada kolesterol..
ESP tidak memiliki kolesterol kerana ia dibuat daripada sumber tumbuhan...

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

SUPPLEMEN ASAS SHAKLEE UNTUK MENGOPTIMUMKAN KEPERLUAN NUTRISI BADAN...

Waktu baru mula mencari supplemen untuk memenuhi nutrisi yang lompong dalam badan, agak binggung juga memikirkan apa yang perlu saya utamakan.. Akhirnya, niat untuk melabur dalam kesihatan terpadam macam tu saja sampai la expecting anak yang ke-2..

Mesti ramai di luar sana yang masih binggung mencari supplemen optimum untuk keluarga kan. Hari ni saya akan share 4 supplemen asas tetapi sangat bermanfaat untuk seisi keluarga. Supplemen ini dipanggil DAILY ESSENTIAL SET. 

Kenapa kita perlu sekurang-kurangnya mengamalkan supplemen dalam diet seharian kita? Kita memang makan macam-macam setiap hari tapi tidak semua yg kita makan itu memberi manfaat kepada tubuh. Sebab itu perlu kepada vitamin dan supplemen untuk menampung lompong-lompong tersebut..

So, apa sebenarnya supplemen yang terdapat dalam Set Daily Essential ini?
  • ESP ; Soy Protein Isolate Powder
  • Sustain Released Vitamin C
  • Vitalea Iron
  • Omega Guard
Apakah fungsi setiap supplemen ini didalam set Daily Essential Health ini?
Optimumkan keperluan nutrisi badan dengan Daily Essential Health.


ESP Shaklee tinggi dengan PROTEIN
👉Menyediakan nutrient yang lengkap semulajadi, soya non-GMO (tidak diubah suai genetik) 
👉Lengkap dengan 9 asid amino 
👉Perlu rendah glisemik indeks- (sesuai untuk  orang yang ada kencing manis & orang yang nak turunkan berat badan )

VITALEA 
Multivitamin (mengandungi 28 vitamin & mineral) untuk kesihatan optimum dan tenaga. 
Antaranya: 
👉asid folik - untuk ibu hamil
👉Zat besi - untuk ibu hamil (bila mengandung badan akan hasilkan EXTRA darah)
👉beta carotene
👉kalsium

OMEGAGUARD 🐟 
👉Kapsul minyak ikan tulen yg melalui 3 proses penyulingan
👉Anti radang yg unggul
👉Omega-3 untuk perkembangan minda
👉Baik untuk mata, jantung dan otak

VITAMIN C PLUS 🍊🌽 
👉Membantu meningkatkan sistem imun tubuh
👉Merangsang pembentukan kolagen
👉Mencerahkan kulit secara semulajadi dari dalam
👉Baiki sistem pendarahan dan mempercepatkan sembuh luka

Complete dan mudah kan???

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

For orders or Info on product:-
~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

Saturday, February 11, 2017

LECITHIN BAGUS UNTUK IBU BERPANTANG & IBU MENYUSU...


Jika dilihat di dalam set supplemen post natal Shaklee untuk ibu berpantang, pasti anda notis LECITHIN adalah salah satu suplemen yang dicadangkan. Apakah kebaikan dan kepentingan Lecithin ini untuk ibu yang sedang berpantang dan menyusu???

Kenapa Lecithin sangat bagus dan perlu untuk ibu menyusu?
Jika anda berkeinginan untuk menyusukan anak, amalkan Lecithin dari hari pertama besalin. 



Kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu:
  • Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau dektus susu tersumbat.
  • Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin didalam susu ibu untuk perkembangan otak bayi.

Kebaikan Lecithin untuk ibu berpantang? 
  • Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
  • Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau 'short memory' yang biasa dilalui selepas melahirkan.
Sumber: google

Sumber:google

Selamatkah Lecithin diambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan?

Jawapannya ialah ya selamat diambil.

Mari kita kenali lebih dekat apa itu Lecithin.

  1. Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) – yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone. Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant). Untuk commercial didapati dari telor, jagung dan kacang soya
  2. Fat Emulsifier – Metabolisma lemak
  3. Asid linoleik (essential fatty acid) – amat diperlu oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan  ia perlu diambil melalui diet harian
  4. Kolin – satu komponen neurotransmitter
  5. Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf
  6. Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Jom baca testimoni....
Testimoni 1

Testimoni 2

Berminat dengan Lecithin? Boleh hubungi saya.

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

LECITHIN SHAKLEE PENGEMULSI LEMAK SEMULAJADI...

Good morning. 

Kali ni kita cerita pula tentang Lecithin sebagai 'pengemulsi' lemak. Apa itu pengemulsi lemak???

Lemak vs Lecithin 

Pengemulsi lemak, memecahkan molekul molekul lemak kepada molekul-molekul kecil. Apabila molekul-molekul lemak menjadi kecil, ia memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

Bagaimana lecithin bertindak...

Apabila lemak-lemak menjadi molekul yang lebih kecil, apabila ia bergerak ke sistem pencernaan, ia lebih mudah disingkirkan dari badan. Bagi mendapat kesan yang lebih baik, makan lah makanan yang tinggi serat seperti sayur dan buah-buahan atau Alfalfa (disinilah Alfalfa membantu) kerana ia membantu menyerap molekul-molekul lemak yang kecil untuk dibuang melalui sistem penghadaman badan.

Lecithin membantu membasmi lemak-lemak 'baru' yang bakal masuk ke dalam badan (untuk lemak tepu atau lemak degil, disarankan untuk mengambil Omega Guard). Sebab itu lah Lecithin digalakkan diambil selepas makan. 

Jom lihat testimoni:

Testimoni 1.

Testimoni 2

Perlu diingatkan bahawa, Lecithin sama sekali bukan bertindak sebagai membakar lemak (tugas Omega Guard) tetapi sebagai 'pengemulsifier' lemak ya... 

Bagi mendapat kesan yang lebih baik dan cepat untuk slim secara selamat, boleh rujuk pada fungsi vitamin-vitamin ini:
1)Herblax = Fungsi sebagai detox usus.
2)Alfalfa= Menyerap molekul-molekul lemak yang kecil untuk dibuang melalui sistem penghadaman.
3)Omega Guard = membakar lemak tepu dan degil.

DID YOU KNOW?

❤Lecithin keluaran shaklee adalah berasaskan soya, dan soya merupakan sumber lecithin yang paling kaya, dan yang paling best, ianya bebas kolestrol. 

❤Tahukah anda yang kita tak dapat menghasilkan lecithin dengan sendiri, sebab itu kita perlu ambil daripada sumber makanan seperti lecithin berasaskan soya ini. Fungsi lecithin sebenarnya lebih dari sekadar membakar lemak.


*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my



LECITHIN SHAKLEE BAIK UNTUK OTAK...

Wah, bukan main deras lagi order vitamin lecithin Shaklee sejak bulan February ni, ramai parents yang buat order dan tidak kurangnya students... Zaman sekarang ni muda remaja sudah tahu kepentingan nutrisi, advance kan..

Ehh, Lecithin ni bukan terhad untuk buang lemak saja tau, Lecithin ni popular kalangan pelajar sebab kandungan kolina didalam lecithin Shaklee... Maksudnya, ia sangai baik untuk OTAK...

Kolina penting untuk neurotransmitter...


Food for the brain

Sumber: google


FUNGSI LECITHIN UNTUK OTAK

Tahukah kita yang 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati adalah lecithin. Lecithin mengandungi kolina yang mana merupakan satu keperluan untuk otak berfungsi dengan sempurna.

Sumber: google

Lecithin ni kan…ia membantu dalam meningkatkan bekalan kolina dan acethycholine tau. Acethycholine ni penting untuk fungsi otak yang sentiasa digunakan untuk berfikir, mengingat, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, bermain dan macam-macam lagi.

Sunber: google


APA KANDUNGAN LECITHIN SHAKLEE?

Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Pic 1


Pic 2


FUNGSI KOLINA?

Kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neurotransmitter asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. Maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas.

Fungsi Kolina di dalam lecithin

RINGKASAN TENTANG LECITHIN.

✔Lecithin sangat dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory).

✔Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

✔Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

✔ Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Sebab itulah ianya sangat  berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,high fever, asma, bronkitis dan emphysema..

Jom lihat testimoni Lecithin...

Testimoni lecithin.

Selain lecithin, vitamin yang juga baik untuk kesihatan otak termasuklah Omega Guard dan B-Complex Shaklee.

Vitamin yang juga baik untuk kesihatan otak


*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

Wednesday, February 8, 2017

SHAKLEE ADA KELULUSAN KKM? HALAL?

Good morning, 

Hari ni mau share soalan lazim yang selalu customers (termasuk family & friends) tanya bila baru ingin mula berjinak-jinak untuk hidup sihat bersama Shaklee. Apa soalan tu ahhh????
  1. Ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?
  2. Original?
  3. Halal?
Jawapan saya sentiasa positive, YES Shaklee Selamat untuk dimakan & diguna. Ada landmark study, ada scientists bertauliah, halal dan ada KELULUSAN KKM.

So, macam mana untuk semak atau kenalpasti product Shaklee tu Original?

FYI, setiap botol product Shaklee yang dipasarkan di Malaysia terdapat LABEL KESELAMATAN HOLOGRAM MEDITAG yang dikeluarkan oleh KK.

Mari tengok ...

  1. Perhatikan di sebelah kanan botol Shaklee, ada 1 sticker berkilat (hologram sticker) yang ada serial no dan printed KKM.
 
Belakang botol pula ada printed serial no  MAL#xxxxxxxx



Bagaimana Mahu Memeriksa Status Kelulusan?

Anda boleh mengikuti langkah dibawah untuk pemeriksaan status Kelulusan. Boleh semak di sini list info produk untuk register dgn BIRO PENGAWALAN FARMASEUTIKAL KEBANGSAAN MALAYSIA menggunakan  Quest3.

Paparan 1


Paparan 2

Selepas itu, anda akan dapati senarai Produk Shaklee jelas mendapat KELULUSAN KKM..

Contoh senarai yang mendapat KELULUSAN KKM. Boleh login ke website untuk senarai lengkap produk Shaklee yang telah diluluskan.

Terdapat beberapa supplement dari Shaklee yang tidak terdapat kelulusan KKM. Produk yang terlibat adalah: 

1.Energizing Soy Protein (ESP),
2.Perfomence Drink ( PD),
3.Cinch, Vivix (minuman Botanical), 
4.AJHT (ekstrak jagung), 
5.Collagen Powder (sisik ikan merah laut dalam) 


Ini yg tiada dalam list kerana dikategorikan sebagai makanan. Makanan tidak perlu kelulusan KKM sepertimana beras, susu & gula tak perlu masuk KKM. Jadi Bukan dibawah kawalan BPFK.

Tentang status Halal pula, Shaklee telah mendapat pengiktirafan Halal daripada Islamic Service of America (ISA).
Sijil Halal daripada ISA 

JAKIM tidak pernah mengeluarkan sijil Halal kepada Shaklee. Walau bagaimanapun,  ISA adalah badan luar negara yang diiktirafkan oleh JAKIM. Ia adalah satu organisasi yang bertanggungjawab memberi sijil Halal di Amerika. Even JAKIM mengiktirafkan ISA sejak tahun 1982. Jika dirujuk pada website JAKIM, kita boleh lihat ada banyak badan Islam lain yang diiktirafkan oleh JAKIM.

Pengiktirafan JAKIM terhadap ISA.

Diharapkan setiap persoalan tentang isu kelulusan KKM & Halal produk Shaklee ini sudah terjawab. Semoga tiada lagi keraguan dan rasa was-was dengan Shaklee product...

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously In N' Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my