Slideshow


Created with flickr slideshow.

Tuesday, April 4, 2017

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN/PENAMPANG; Reality & Contingency Plan...

Masalah pengangguran yang kritikal.

Lagi bukti sukarnya 

Realiti hidup yang sukar ditelan. Kalau zaman dulu2, company cari pekerja. Sekarang bukan saja susah cari kerja, tapi orang yang sudah berpuluh tahun bekerja pun boleh dibuang kerja atas alasan 'pengurangan staff'. 

Tiada apa2 yang kekal kan. Jawatan hakiki kita pun tidak kekal. Dihujung tanduk. Sebelum terjadi, ramai yang pasang contingency plan. Orang bilang, 'sediakan payung sebelum hujan'. Termasuk saya...

Kenapa perlu rasa malu untuk buat lebih dari satu kerja? Side income itu perlu untuk ringankan beban. Rezeki kita ada dimana-mana. Tuhan sudah sediakan 'ladang' yang terbentang luas, tinggal kita perlu usahakan 'ladang' tu dengan tabur benih2... cukup masa kita tuai. Kadang, ladang tu mungkin tanahnya sudah tidak sesubur mula2 diterokai, kena lah bersedia terokai dan usahakan ladang yang lain, tidak salah buka ladang lebih luas yang penting kita mampu untuk buat terbaik dengan focus... 

Kerisauan yang melampau pun tidak baik kan sebab buat kita kurang PERCAYA pada kekuasaanNYA. Burung pun masih mampu mencari rezeki, cacing di dalam tanah pun masih dapat cari makan, tapi ingat..burung masih perlu terbang dan cacing pun kena menjalar untuk usaha mencari rezeki. Maka, Rezeki tetap ada bagi mereka yang usaha... 

P/s: Impian saya adalah untuk menjadi WAHM. Sekarang masih dengan kerja hakiki tapi sudah pasang contingency plan dengan mencari side income dengan Shaklee. Kenapa saya pilih Shaklee? Sebab saya percaya pada produk Shaklee (Shaklee Always Safe, Always Works and Always Green) dan Pelan marketingnya yang adil. 


Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Saturday, April 1, 2017

Mudahnya dengan SHAKLEE...



Mudahnya business Shaklee ni .... Semua dihujung jari... Meeting dalam online boleh, bila ada masa pun boleh meeting santai bawa anak sekali...

Dengan Shaklee juga, kita tidak perlu beratur panjang untuk dapatkan stock, boleh juga selit order dengan family Shaklee... Ehhh sangat mudah la... Sebab tu la mak dengan YAKIN bagi gerenti kedai online mak buka 24 jam (tapi inda la bah setiap saat online indada tidur 😊)... 

Walau dimana anda berada, hujan or panas terik, kalau mau vitamin Shaklee boleh calling calling mak.... Mak order yang terus postman hantar p depan pintu rumah... 

Mak pun baru order vitamin Shaklee tadi... tinggal tunggu Mr. Postman hantar ja...


Besides, untuk renew membership subscription pun kita boleh buat online ja. Tidak perlu pergi branch.. Kadang2 kita kan jauh. Ada kekangan dari segi masa, jarak dan macam2. Tapi sekarang ni senang kan bila technology di hujung jari...

Sempat tolong 'anak' untuk renew membership pada saat-saat akhir.


Nah, kalau kamu mau ada website Shaklee sendiri, sendiri check bonus, sendiri boleh order, sendiri boleh enrol member dan sendiri mo manage tu website, jom la join family Shaklee...

Every SIDs will be given login ID and passport..


Ni contoh cara check bonus 😊


Senang kan dengan Shaklee.... Jom daftar ahli sekarang.


Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI.


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.


Saturday, March 25, 2017

ARABIC GUM DAN SHAKLEE?

Cinch Shake Shaklee



Sustain Released Vitamin C Shaklee


Mealshake Shaklee


Tahu kah anda 'Arabic Gum' ada didalam 3 Vitamin Shaklee? 

Acacia Gum ataupun Arabic Gum merupakan sejenis produk asli dari resin pokok Akasia yang tumbuh di Sudan. Di sebelah barat mereka menggelarnya Al-Manna. Di negata Arab pula, ia disebut sebagai "Bread from Heaven"..

Acacia Gum digunakan dalam produk makanan supplement, minuman berkhasiat dan produk perlangsingan.

Antara khasiatnya:
❤ bahan emulsier yang terbaik
❤ menguyah Gum Arabic dapat mengurangkan karang gigi dan gusi
❤mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi yang sama fungsi dengan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu
❤10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu
❤demulcent : relieve imflammation dlm salur gastro (sistem pencernaan), salur pernafasan, 
❤ fiber yang paling senang diserap tubuh
❤rendahkan kolestrol: boleh cegah sakit jantung
❤tingkatkan sistem imuniti tubuh
❤melegakan sesak nafas dan batuk
❤bantu penyerapan mineral

Tengok pada khasiat Al-Manna @ Acacia Gum ni dapat bayangkan khasiat yang kita boleh dapat dengan gabungannya bersama nutrisi lain yang terdapat dalam Meal Shakes, Cinch Shake & Vitamin C Shaklee.

Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI



PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.








Friday, March 24, 2017

SHAKLEE SANDAKAN/PENAMPANG: AIR 'PAIP' YANG SEDAP & RINGAN!!!






Sejak minum air dari Get Clean Water Pitcher Shaklee kan, semakin hari semakin sedap dan 'ringan' ja minum plain water. Kalau dulu, ermmmm jangan cakap la, memang boleh tahan sehari dengan kurang dari 500ml air kosong yang diminum.

Apa yang membuatkan kami seisi keluarga suka dan akhirnya bertukar dengan Get Clean Water Pitcher? 


  • Rasa air yang 'ringan'. Susah nak explain macam mana rasa air yang 'ringan' ni. Sebelum ni, kadang-kadang bila minum air daripada mineral water atau air masak, terasa kelat dan susah nak telan. Kadang-kadang rasa payah untuk habiskan walaupun segelas air 300ml. Tapi bila dah minum air tapisan dengan menggunakan Water Pitcher Shaklee ni, senang ja nak telan. 

  • Tidak ada 'bau'. Kadang-kadang air yang kita minum ni tidak kira lah air mineral mahal atau murah, tutup botol putih ker, biru ker atau hijau, masih boleh terhidu bau pelik seola-ola bau klorin kan. Tapi dengan air tapisan Get Clean Water Pitcher, langsung takde bau yang tidak menyenangkan.

  • Air sangat fresh dan bersih. Pertama sekali bila baru menggunakan Get Clean Water Pitcher ni, benda pertama yang kami sekeluarga perasan ialah air tapisan ini sangat jernih... Seriously.... Rasa air pun very fresh.





Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

ATAU

Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK DI BAWAH.

KLIK SINI


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Wednesday, March 1, 2017

PERLUKAH KANAK-KANAK MENGAMBIL VITAMIN???

Suplemen cadangan untuk kanak-kanak.

Biasanya setiap kali saya makan vitamin di rumah, anak yang terlebih excited...  "mana.. mama... mau vitamin", hah diorang pun dah tahu beza vitamin dan ubat...

Ramai juga yang bertanya kalau kanak-kanak ni perlukan vitamin? 

Sebenarnya vitamin sangat penting untuk kanak-kanak. Vitamin membekalkan nutrisi yang membantu melengkapkan keperluan nutrisi kanak-kanak dan membantu dalam tumbesaran mereka. 

Vitamin apakan yang sesuai untuk si comel kita?

1) MEALSHAKE
❤ Sumber multivitamin & multimineral untuk menambah selera makan kanak-kanak. Sesuai untuk si picky eater..

2) OMEGA GUARD FISH OIL
❤ Sumber omega 3 untuk meningkatkan sistem imun dan pertahanan tubuh kanak-kanak untuk mengelak demam, selsema dan asthma.

3) VITALEA FOR CHILDREN (MULTIVITAMIN)
❤ Sumber multivitamin & multimineral untuk pemakanan yang seimbang untuk kanak-kanak. Mudah dikunyah dan rasa enak dengan perisa blackcurrants 

4) VITAMIN C 100MG (CHEWABLE)
❤ Sumber vitamin C semulajadi untuk menguatkan imun kanak-kanak.

Berikan anak-anak kita yang terbaik..


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.


Dapatkan penjimatan sehingga 15%-25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK 'Join Now' dibawah...



KLIK UNTUK PENJIMATAN 15-25%


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Saturday, February 25, 2017

Kesan Makan Vitamin Shaklee Lebih Daripada 20 Tahun...

Sebelum saya pergi pada tajuk entri, saya perlu kongsikan dulu 1 fakta penting tentang Shaklee...

Shaklee dan Landmark Study! 

Ya, kenapa perlu saya kaitkan kesan pengguna Shaklee 20 tahun Vs Landmark Study??? Haaa, sebabnya Landmark study hanya boleh dibuat keatas pengguna yang telah mengamalkan Shaklee supplement SECARA KONSISTEN melebihi 20 TAHUN . Bukan 1 tahun, 3 tahun atau 5 tahun ya.... Ini yang jadikan Landmark study ini berbeza dengan kajian-kajian yang lain. 

Dalam bidang supplemen pulak, Shaklee saja yang ada landmark study ni.



Landmark study ni, pihak ketiga yang jalankan untuk kaji kesan penggunakan JANGKA PANJANG supplemen.

Tahu kenapa mesti pengguna melebihi 20 tahun? Sebab mengikut pengamal perubatan, banyak penyakit didunia ini mengambil masa lebih 5 tahun baru penyakit memunculkan diri dalam badan seseorang. Banyak kajian klinikal ke atas suplemen dibuat kepada pengguna mengamalkan sekitar 3 tahun hingga 5 tahun. Jadi bagi pakar perubatan, ini kurang meyakinkan. Sebab itu bagi kajian ini, mereka mengambil pengguna melebihi 20 tahun...

Mari kita tengok kesan pengambilan Suplemen Shaklee 20 tahun dan keatas bagi mereka yang sudah amalkan secara konsisten.


Pic 1

Pic 2

Pic 3

Pic 4

Pic 5

Pic 6


Pic 7


Pic 8.



~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Join Me!
KLIK DISINI UNTUK PENJIMATAN SEHINGGA 25%
Please Click

TIPS ELAK TANGAN KASAR & KULIT MENGGELUPAS?

Fresh Laundry Concentrated Shaklee.

Pernah kah tidak lepas basuh kain, kulit disekitar tapak tangan dan jari-jari mengelupas dan pedih? Kulit tangan pun lama kelamaan jadi semakin kasar?

Ha, ini tanda-tanda sabun cuci anda mungkin menggunakan bahan yang dalam jangka masa panjang boleh membahayakan kesihatan. Bayangkan keluarga kita setiap hari memakai pakaian yang dicuci dengan bahan merbahaya, ngeri kan!!!

Sejak 2014, pelahan-lahan saya cuba bertukar kepada bahan yang lebih semulajadi. Termasuk sabun cuci. 

Saya memilih untuk pakai pencuci FRESH LAUNDRY CONCENTRATED daripada Get Glean Shaklee sebab ianya BEBAS BAHAN KIMIA, SELAMAT dan SEMULAJADI..

Kenapa saya suka kan sabun pencuci baju Shaklee berbanding jenama lain?

❤️ Ianya SELAMAT & SEMULAJADI
❤️ Tak mengeringkan tangan
❤️ Tidak mengakibatkan Alergik
❤️ Tak menyebabkan KARAT pada besi mesin basuh
❤️ TAHAN LAMA..JIMAT
❤️ Harga Berpatutan
❤️ Biodegradable
❤️ Tiada Phosphate
❤️ Tiada Klori 

Tahukah anda, penggunaan sabun cuci baju yang BUKAN semulajadi boleh membahayakan nyawa dan merosakkan alam sekitar?

Apa bila berpeluh, liang roma terbuka dan sisa pencuci yang terlekat pada baju akan masuk ke liang roma dan merbahaya pada kulit. Boleh mengakibatkan alergik dan lebih teruk lagi lead kepada KANSER!

Info Produk
Fresh Laundry Concentrate (2.49kg)
Fresh Laundry Shaklee digunakan untuk membasuh pakaian. Baunya tidaklah seharum Downy tetapi sangat fresh gila. Saya suka bau pakaian saya bila baru angkat keluar dari mesin basuh. Segar bugar.. 


Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Hipoalergenik
❤Tanpa klorin
❤Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Berkesan
❤Berkepekatan tinggi
❤Hanya 1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
❤Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
❤Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
Surfaktan mudah biorosot
❤Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Soft Fabric Concentrate (946ml)
Soft Fabric merupakan pelembut pakaian ataupun softener. Baunya pun fresh sama macam Fresh Laundry Concentrate tetapi wangi sikit. 

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin

Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak.
❤Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate (473ml)

Basic H ini memang popular. Banyak sangat kegunaannya.  
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan 1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
❤Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
❤Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
❤Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H asal – hanya gunakan separuh sahaja.
❤Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
❤Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – ➡Di Dalam atau Di Luar Rumah
➡Dinding, tingkap dan cermin
➡Kaunter dapur, jubin dan lantai
➡Peralatan
➡Dapur
➡Hiasan kayu
➡Periuk belanga
➡Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

Tahukah Anda?
Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit. Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung. Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang. Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin
❤Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. ❤Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Kesimpulannya, Set Get Clean Shaklee ini sangat berbaloi untuk dimiliki kerana ianya boleh bertahan berbulan-bulan. 

So jom sayangi keluarga. Bertukar kepada SHAKLEE FRESH LAUNDRY! 


~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI...