Slideshow


Created with flickr slideshow from softsea.

Monday, January 23, 2017

Pengalaman bersalin C-Sect: Kenapa saya PERCAYA Suplemen Berpantang Shaklee (Part 2)

Part 2

Hari ke-2 lain lagi sakit yang muncul. Waktu ni tengah cuba untuk bangun (perlu ada pergerakan untuk proses penyembuhan luka cesar) untuk ke restroom. Blm sempat berdiri, tiba-tiba kepala pula berdenyut2 dari area tengkuk sampai la atas kepala. No, this headache is not a normal headache. Headache ni buat saya langsung tidak boleh gerakkan kepala (kepala dalam keadaan 90° tunduk tengok lantai), berdenyut-denyut sampai ke mata. Waktu ni nurse ada di dalam bilik. Jadi nurse pun tanya, "sakit kepala kah? Memang kadang-kadang kalau Spinal Injection ni kesan dia kena headache yang melampau"... Arghhhh waktu ni memang tidak boleh bangun, so terpaksa baring balik. Nurse pun bagi painkiller and tips minum black coffee untuk kurangkan rasa sakit...



Pendekkan cerita, sakit kepala tu berterusan sampai lah balik ke rumah. Aaron time tu boleh pula tanya "mama kenapa jalan macam zombie (kepala tunduk 90°)" ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.. Waktu ni masih on painkiller and coffee. Kadang-kadang tidur pun dengan airmata Menahan sakit. Husband siap google info side effect spinar injection and baru tahu tentang post-dural puncture headache

Until 1 day, selepas hampir 5 hari menahan sakit, saya pun share dalam group support Shaklee tentang masalah yang dihadapi.  Kak Wina (yang juga merupakan Master Cordinator dalam Shaklee) suggested supaya saya top dosage Vitalea dan B Complex kepada 2 tablets. Selain itu saya juga stop completely consume coffee and pain killer (time ni memang breastmilk dah affected) and start consistent ambil ESP, Ostematrix, Omega Guard, Zinc dan Vit E... 

2 days lepas consume semua Supplement Shaklee ini, walaaaaaa sakit kepala melampau totally hilang, SUNGGUH!!! Kalau la tahu dari awal2 memang takkan ambil pain killer & coffee tu. 

Bila google info Set Berpantang Shaklee, baru faham bagaimana suplemen ini memberi saya Shaklee Effect yang positive. So, saya share fungsi suplemen yang saya consume dengan ringkas ya... 


Antara supplemen cadangan untuk ibu berpantang. 

B- Complex
Membantu menstabilkan hormon badan kita terutamanya 'stress'. Membantu kita lebih bertenaga dan emosi  lebih stabil. Kekurangan vitamin B complex boleh menyebabkan depression  (meroyan)..

SR VIT C 
Mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin.

VITALIA
Sangat penting untuk memulihkan tenaga ibu dan membantu pembentukan sel darah merah yang baru menggantikan yang telah hilang semasa proses bersalin.

ZINK 
Penting untuk membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutamanya luka di dalam..

ESP
Menggantikan sel mati kepada sel baru. Memekatkan dan melancarkan penghasilan susu. Mencantikkan kulit (stretchmarks) dan memejalkan otot.

OMEGA GUARD 
Membantu mengurangkan kemurungan ibu yang dalam berpantang. Juga dapat mengurangkan sakit kepala.

OSTEMATRIX 
Menguatkan tulang ibu dan bayi (breastfeed), mengelakkan sembelit dan kekejangan.

VITAMIN E (*untuk ibu bersalin cesarean)
Luka dalam cepat sembuh dan scar pada tempat bedah tidak kelihatan buruk.

So, untuk bakal2 ibu yang akan bersalin atau pun yang sedang berpantang  (tidak kira la yang bersalin secara C-Sect atau normal), nutrients kena cukup tau. Khas untuk ibu bersalin cara csect, kita perlu penjagaan yang lebih teliti disebabkan oleh luka yang lebih besar dan lebih dalam berbanding luka episiotomy di faraj... 

Selepas 2 kali cesarean  (dan luka cesarean ke 2 yang lebih panjang daripada scar pertama), ini lah rupa 'thropies' saya...

Selepas 2 kali cesarean di tempat yang sama. . Scars semakin mengecil dan pudar. 

P/s: Saya tidak mengamalkan makan makanan berkicap, daging @ ikan yang menyebabkan gatal pada luka dan tidak mengambil pati ikan haruan sepanjang tempoh berpantang.

Jom tengok beberapa sharing dari Shaklee consumers pula..


Testimoni 1



Testimoni 2



Testimoni 3
Untuk order atau sebarang pertanyaan tentang suplemen berpantang Shaklee boleh dapatkan terus dari saya...


Emelda a.k.a Mama Mel 
0109304146
COD :SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU
POSTAGE WHOLE MALAYSIA...


Sunday, January 22, 2017

Pengalaman Bersalin C-Sect: Kenapa saya PERCAYA dengan Suplemen Berpantang Shaklee? (Part 1)


Entri kali ni saya akan share pengalaman saya bersalin dan berpantang sendiri selepas bersalin secara C-Sect. 

Walaupun sudah menjalani pembedahan cesarean sebanyak 2 kali, tapi pengalaman bersalin kali pertama dan kedua berbeza sama sekali. Saya akan berkongsi pengalaman bersalin yang ke2 sebab pada waktu ini saya memang fully on Shaklee supplement. 

Saya mula consume set berpantang Shaklee pada hari ke3 selepas bersalin. Sebenarnya, suplemen Shaklee selamat diambil sejurus selepas bersalin, tapi disebabkan kesilapan sendiri (terlupa packing suplemen untuk persediaan lepas bersalin), hari ke3 baru dapat start consume. Ini pun selepas discharge dari RMC (Refflesia Medical Center).

FYI, saya warded 10 days earlier than EDD (banyak pengalaman 'menarik' terjadi waktu ni ๐Ÿ˜‚), husband waktu tu di Sandakan dan saya di KK untuk persediaan bersalin di KK. Dipendekkan cerita, semua keputusan saya serahkan bulat-bulat pada Doctor waktu tu. 

Pengalaman pregnancy ke2 memang crystal clear dalam memori, rasa macam baru semalam masuk dalam OT. Saya diberi Spinal Injection dan bermulalah episode bertarung nyawa. Dalam hati tidak putus-putus berdoa. Rasa terlalu lama proses c-sect ni walaupun mungkin sebenarnya baru beberapa minit. Kurang pasti berapa minit lepas tu, perlahan-lahan dapat rasa sakit (waktu ni baby sdh selamat lahir), terasa pelik why rasa sakit tu slowly naik hingga rasa dada seperti ada bebanan yang berat. Mula2 terfikir untuk cuba bertahan, tapi akhirnya saya tanya dgn pakar Anesthetic, "Dr, is it normal if I can feel the pain?". So, Dr pun tambah dosage bius. Rupanya ada sebab why it took so long to complete the task, Dr found out that I was actually having cyst (sebesar bola golf) and removed it. This is actually blessing in disguise for me. At first, I really wanted to try VBAC (Vaginal Birth After Cesarean) but was told by 3 Doctors (including Dr Pakar di HDOK) yang my probability of having c-sect was high sebab takut terjadinya raptures waktu bersalin... God knows what is the best for me. Most important thing is both of us (baby & mum) are save. 

Gambar hiasan: Spinal Injection 

Keluar dari bilik OT around 1am. Kesian tengok Aaron (anak sulung) and mum yang sabar menunggu di luar. After jumpa adik and all, mum & Aaron balik. Husband terpaksa fly from Sdkn ikut flight pertama pagi tu. So, I was alone and decided to have my rest. Memang rasa penat.... but pagi around 4am tu terbangun sebab rasa sakit yang amat sangat area bekas tempat csect. Rasa sakit yang berdenyut2. Tekan bell and nurse masuk dalam bilik. Lepas bagitau rasa sakit, nurse pun tambah dosage morphine. Ntah berapa kali request tambah dosage sampaikan nurse cakap memang sudah limit, tidak boleh tambah dosage... ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ... Arghhhh sakitnya memang speechless (waktu first c-sect tidak sesakit ini). Tapi ini baru permulaan sakit... The second day lain pula sakit yang muncul....


Continue in next entry ya.....


Thursday, January 19, 2017

Pengedar Shaklee Sandakan/Penampang: Buat bisnes Shaklee mudah atau susah?


"Susah atau mudah buat bisnes Shaklee?", soalan yang agak top bagi prospek yang baru ingin berjinak untuk buat bisnes Shaklee... 



Honestly speaking, bagi saya untuk buat bisnes Shaklee sangat sangat MUDAH, especially kalau kita tanam niat yang betul diikuti dengan kerajinan dan kecekalan... 

"Every Journey begins with a single step."


24/01/2014. Ini tarikh keramat saya bergelar SID (Shaklee Independent Distributor). Niat sebenar untuk makan sendiri sebab untuk pregnancy ke-2 sudah bertekad untuk bagi baby hanya yang terbaik. Cut long story short, tanpa disangka dalam bulan ketiga naik rank Supervisor dan sekarang bergelar Senior Supervisor (masih jauh perjalanan tapi tiada yang mustahil). Memang terkejut sebab niat hanya sekadar untuk membantu family and friends dengan share info suplemen Shaklee. Sini lah starting point nampak peluang dalam Shaklee.

Susah? Not at all... Dari belajar tentang produk Shaklee, nutrisi, tips dan motivasi, sehingga lah buat order, bimbingan dari upline dan super upline (yang kami panggil 'mama') sangat banyak membantu. Semuannya amat mudah... semua boleh dibuat dihujung jari. 


Walaupun sering berjumpa secara may,  kadang2 bila upline dan super upline turun padang, semua pasti berjumpa....

Tidak perlu risau tentang jarak dan masa (kebanyakkan SID ada core business yang lain) untuk attend meeting or classes sebab sebaik saja bergelar SID, saya dimasukkan dalam group Whatapp, Telegram, dan FB Group yang terdiri daripada upline, super upline, dan para SID yang banyak membantu dari segi sharing, bimbingan dan motivasi.


Antara group network yang aktif membimbing...

Untuk order suplemen pun sangat mudah. Semuanya boleh dibuat secara online. Bagi customers dalam kawasan yang berdekatan, kami juga sediakan service delivery. Senang kan!


Order online yang sangat mudah!
Online purchase....

Order yang sama ada di hantar melalui pos atau di beli terus dari branch.
'Mama' pun selalu pergi branch tolong anak-anak beli order.
"Success doesn't just come and find YOU, YOU have to go out and get it."


How to be success in Shaklee? Saya hanya perlu rajin sharing. Tidak kiralah bila face to face dengan prospek atau secara virtual; Blog, Instagram, dan FB yang setakat ini sangat banyak membantu.


Consultation...

Semua dihujung jari....

I am so grateful that I had decided and chose to be part of Shaklee family. Bukan saja ia membantu saya dan keluarga dari segi kesihatan, I had the opportunity to meet all the wonderful people, and paling best bila tiap bulan dapat gaji 2 kali ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„. Dengan bonus Shaklee, dapat lah FREE suplemen tiap bulan, dapat put aside sikit dalam ASB, dapat beli barang dapur, dapat belanja family dan dapat macam-macam..... 

Bonus Shaklee kita yang tentukan.  
Untung runcit boleh lah top up vitamin...

Dapat bonus, kena pandai manage disalurkan ke 'tabung' pilihan....

Ada rezeki lebih, kita kongsi dengan anak-anak yang sanggup sahut cabarang. 

So, kalau ada yang masih ragu-ragu untuk buat bisnes Shaklee atas faktor 'SUSAH', worry not! Dengan hanya bermodalkan RM79, anda layak untuk bergelar SID, layak mendapat harga suplement yang lebih murah, dan layak rebut peluang insentif daripada Shaklee... 


Jom sertai keluarga Shaklee...

Antara insentif yang menarik...

Hubungi say, Rakan Kesihatan Shaklee anda...


=================
CARA DAFTAR AHLI
=================

☎☎☎ 0109304146
✉✉✉ vigprob_mell@yahoo.com
๐Ÿ“ฎ๐Ÿ“ฎ๐Ÿ“ฎPengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Penampang, Pengedar Shaklee KK, Postage Whole Malaysia









Sunday, January 15, 2017

Berpantang moden dengan Set BERSALIN/BERPANTANG Shaklee...

Set Cadangan Berpantang Shaklee 


Set Bersalin/Berpantang Shaklee telah terbukti selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi…Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi.  Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.

Fungsi setiap set cadangan berpantang Shaklee 

Antara feedback customer yg mengambil set berpantang shaklee...

✔ Masalah sembelit semasa berpantang dah tiada..
✔Anak dulu selalu menangis tak cukup susu.. tapi sekarang alhamdulillah dah tak menangis lapar lagi..susu badan meriah...
✔ Lenguh badan dan sakit pinggang sepanjang berpantang dah kurang...
✔ Lebih cergas dan bertenaga...


Testimoni 1

Testimoni 2: Bersalin C-Sect.



Mari kita baca khasiat dan kebaikan set bersalin Shaklee ini.....

Vita-Lea
Ibu yang sedang berpantang di galakkan ambil vita lea sebab semasa dalam pantang banyak makanan yang kita x boleh makan so tenaga kita akan berkurang…Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin..oleh itu ibu perlu ambil makanan yang seimbang dan berkhasiat bagi menggantikan semula darah yang hilang.

Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya…Kalau nak bf baby…pengambilan zat besi adalah sangat penting.

Vita lea x blh di ambil dengan minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B Complex
Membantu menstabilkan hormon badan kita
Jika kurang B complex boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
Menukarkan makanan kepada tenaga

Vitamin C
Berkonsepkan pelepasan masa.. Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.

Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran…ia juga mempercepatkan penyembuhan luka jahitan & memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin....

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu…Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

Ostematrix
OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Taplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan…ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…

Omega Guard
Memang bagus untuk ibu yang tengah berpantang atau pun yang lepas berpantang yang mengalami masalah sejuk2 dan lenguh2 sendi…Omega nie memang banyak khasiat..membantu merendahkan kolestrol jahat & mengurangkan risiko kebas2 kaki..

DHA yang terkandung di dalam Omega Guard akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan…Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi...

Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.

Alfalfa
Raja segala tumbuhan
Membantu meningkatkan imunisasi…
Mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu.
Bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Kelebihan set bersalin Shaklee kepada ibu berpantang

1) Luka yang di alami semasa bersalin dapat sembuh dengan cepat terutama sekali luka di dalam rahim.

2) Semasa melahirkan bayi..isteri akan kehilangan darah merah yang banyak.Multivitamin yang mengandungi zat besi dapat membentuk dan membina darah merah yang diperlukan oleh badan isteri.

3) Tenaga juga banyak digunakan oleh ibu semasa meneran dan menyebabkan ibu berasa letih.Apatah lagi isteri yang bangun lewat malam untuk menyusukan bayi mereka.Dengan itu set ini dapat memastikan isteri kekal sihat dan bertenaga.

4) Stress yang dialami semasa peringkat berpantang perlu dikawal bagi mengelakkan penyakit lain seperti meroyan terjadi kepada ibu bersalin.Nutrisi yang ada pada vitamin dapat memberikan ketenangan kepada isteri untuk menambahkan keceriaan pada diri mereka.

5) Mengurangkan rambut gugur…Rambut akan menjadi lebih kuat dan bersinar..

6) Meningkatkan pengeluaran susu badan untuk diberikan kepada bayi sebagai makanan mereka…

7) Tambahan Ostematrix dan Alfalfa dapat mengelakkan sembelit kepada isteri yang bersalin.....Ini kerana vitamin ini dapat melembutkan najis dan melancarkan sistem perkumuhan anda...

Lagi Testimoni....

Testimoni 3

Testimoni 4

My own Testimonial. ..


P/s: Bagi mereka yang mengamalkan pengambilan supplement, anda digalakkan untuk minum 3 Liter air sehari.

Emelda 0109304146
#ShootingStarsTeam
#ShakleeAlwaysSafeWorksGreen
#CODSandakan
#CODKk
#PostageWholeMalaysia

Supplement Kesuburan Shaklee: Tips Persediaan untuk Hamil...

Tidak mudah untuk hamil dengan cepat dan kadang kadang ia boleh memberikan stress apabila sanak saudara dan kawan-kawan kerap bertanya soalan yang sama.

Stress pula boleh mengurangkan lagi peluang anda untuk hamil. Dalam kebanyakan kes, cuma perubahan kecil sahaja yang perlu dibuat untuk menolong anda hamil dengan cepat. Boleh try suplement kesuburan Shaklee....

Penerangan tentang Set Kesuburan Shaklee :

Set lengkap cadangan Kesuburan Shaklee 



Set budget supplement kesuburan untuk suami & isteri


ESP (Protein) - protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur. Protein juga membantu menyihatkan ovum dan sperma.

GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur.  Gamma Linolenic Acid (GLA) membantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti yang juga dikenali sebagai 'Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)'. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Follopio dan telur (ovum).  Tambahan cecair serviks yang sangat subur ini juga akan membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari didalam Tiub Fallopio, yang mana akan membnatu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semsa isteri sedang subur.

Vitalea - Uniknya Vitalea@ Multivitamin shaklee ini kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.  Penting buat suami isteri yang sibuk bekerja dan kurang menjaga pengambilan makanan atas sebab2 tertentu mahupun kekangan.

B-Complex - Uniknya vitamin B shaklee kerana ianya turut mengandungi Folid Acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormone. Terdapat 2 jenis vitamin B yang bermanfaat untuk menambah kesuburan , satu untuk lelaki dan satu untuk wanita. Vitamin B12 dapat menambah dan meningkatkan kualiti sperma dan bitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan sel telur (conception), paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan homon.

Alfalfa - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasas 'sakit ketika bersama', membantu mengatasi masalah keputihan, masalah haid tidak menentu/senggugut/sakit pinggang semasa didatangi haid (ambil alfalfa+kalsium), bertindak sebagai kacip fatimah.  Meningkatkan stamina suami.

Zinc - Supplement yang sangat penting untuk kesuburan especially untuk lelaki.  Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone.  Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.

Zinc juga membantu meningkatkan kesuburan bagi wanita.  Ia membantu hormon oestrogen dan progesterone berfungsi dengan baik dan membantu menghasilkan telur yang matang dan berkualiti utk proses persenyawaan.

Omega Guard - Mengandungi asid lemak Omega3. Antara punca ketidaksuburan lelaki adalah disebabkan struktur sel sperma yang tidak terbentuk dengan sempurna. Omega3 dapat membantu pembentukan acrosome yg lebih kuat dan sempurna. Acrosome merupakan struktur melengkung pada hujung kepala seprma yang memainkan peranan penting dalam proses persenyawaan telur wanita.

Omega utk wanita - membantu mengurangkan gumpalan pada dinding uterus dan membolehkan telur yang telah disenyawakan dapat melekat dengan sempurna.

Vitamin E - Antara keunikan Vitamin E shaklee adalah ianya dilengkapi dengan selenium, salah saru unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi. Vit-E sering digunakan oleh pakar kesuburan dalam kaedah rawatan IVF. Ia merupakan sejenis antioxidant yang mampu meningkatkan kesuburan.

Ringkasnya, jika mempunyai budget, boleh lah mula dgn supplement berikut:-
Isteri
ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Alfalfa ( hanya option terutama yg sakit bila bersama)
GLA jika period tak regular & untuk kesuburan

Suami
ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Vitamin E
Zinc

Testimoni set kesuburan:

Testimoni 1

Testimoni 2



P/s: Senaman juga membantu dalam memperbaiki hormon.

EMELDA
0109304146
#ShootingStarsTeam
#ShakleeAlwaysSafeWorksGreen
#CODSandakan
#CODKk
#PostageWholeMalaysia

Tuesday, January 10, 2017

Keistimewaan Get Clean Water Pitcher...


Get Clean® Water Pitcher mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya - termasuk sehingga 99% plumbum!

Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.

Air dan bumi yang lebih bersih dan lebih sihat.

Marilah kita meraikannya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

~Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
~Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
~Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
~Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula

Pilihan Bijak!

~Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
~Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
~Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
~Ringan dan mudah dibawa
~Menjimatkan kos

Keunikan Shaklee

❤Selamat❤
~Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air
~Get Clean® Water mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).

❤Pintar❤
~Hanya beberapa sen bagi satu liter air
~Warga Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter, Get Clean® Water mampu memberikan air yang bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya anda patut menukar penapis. Tiada lagi ketidakpastian.

❤Berkuasa Tinggi❤
Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan anda.

❤Mesra Alam❤
Memelihara kesejahteraan alam sekitar
Get Clean® Water menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.

#ShootingStarsTeam
#ShakleeAlwaysSafeWorksGreen
#CODSandakan
#CODKk
#PostageWholeMalaysia

Emelda George
0109304146


Great investment: Get Clean Water Pitcher Shaklee..


Hari ni mau cerita 1 perkara yang hanya family ja yang tau pasal saya. Saya ni kalau di rumah terkenal dengan CEREWET (especially bab makan). Sampai tahap kadang-kadang boleh bergaduh. Paling simple, cerewet pasal air minum. Kalau minum air dari certain mineral water tu tidak tau la mungkin ni lidah punya deria terlampau kuat. So, ada air mineral or air minum yang mmg saya tidak boleh minum (mungkin ini la punca sy tidak suka minum air). Bukan apa, but seriously sy dapat rasa tu air berbau & rasa pelik.. Untuk masak air dari paip and minum pun saya cerewet... Jadi akhirnya habis duit untuk beli air RM2.++ darab berbotol-botol sehari asalkan saya rasa air tu rasa 'normal'.

But today saya mau share pengalaman baru yang lepas ni akan save kos saya dari malar membeli air... Water Pitcher ni actually lama sdh dibeli tapi tidak pernah terusik dari kotak. Jadi hiasan saja. Jadi di rumah baru (baru pindah) ni, baru terbuka hati mau guna....
1st, memang saya impressed betul bila tengok air tu betul2 jernih, amazing!!! Tapi saya still sceptical pasal rasa air tu. Mau minum pun takut. Tapi sebab kawan yang sdh guna Get Clean Water Pitcher ni balik2 cakap "air jadi sedap" (tidak pernah saya rasa minum air tu sedap), curiosity saya memang berganda-ganda.. lebih-lebih lagi bila tanya husband "ok kah tu air? Macam mana la rasa dia?", balik2 husband jawab "ko cuba la sendiri"...

As always, kalau bab mencuba ni mmg saya tidak telan banyak, setakat rasa orang bilang.. so saya tuang suku ja dlm gelas. Minum!!! Ehhh, macam lain... Cuba hidu, tiada bau klorin, chemical etc... Kali ni saya tuang 1 gelas penuh and minum... rasa pun 'fresh' (sorry x pandai describe), rasa 'ringan' ja masuk tekak.. Rasa memang fresh fresh fresh...

Since then, 1 rumah minum direct dari air paid yang ditapis dengan Water Pitcher Get Clean ni...

Satu investment yang sangat worth it!

P/S: Tidak tau la clear ka tidak picture ni sbb guna camera handphone ja. Tapi tengok air tu, jernih kan. Tidak perlu lagi beli air di vending machine yang kita sendiri pun x tau berapa kali kena service. Tidak payah masak air lagi sebab boleh terus tadah air paip guna Get Clean Water Pitcher ni...

#ShootingStarsTeam
#ShakleeAlwaysSafeWorksGreen
#CODSandakan
#CODKk
#PostageWholeMalaysia

Emelda George
0109304146