Slideshow


Created with flickr slideshow from softsea.

Friday, May 13, 2016

Vivix TIDAK Beku!!!

Vivix yang baru dikeluarkan dari freezer selepas 2 hari... Boleh lihat ais halus tu...
Ini lah syrup Vivix yang baru keluar dari Freezer. Texture masih cair dan tidak beku.

Tips yang selalu digunapakai bila kita ingin tahu jika madu itu madu asli atau tidak, kita masukkan madu tu di dalam peti ais bahagian beku (freezer). Jika madu tidak bertukar keras dan masih dlm keadaan cair, bermaksud madu itu madu asli dan tiada campuran lain...

Nahhhhh, sekarang cuba letak VIVIX di dalam freezer... apa yang terjadi???

VIVIX ini kandungannya 100% tulen tanpa sedikit pun air atau campuran gula. Jika anda letak dalam peti sejuk beku pun, vivix tidak beku kerana khasiatnya yang begitu berkualiti.

Cari la tonik jenama yang tidak beku juga…kalau jumpa boleh bagitau… Vivix tidak beku tau, cuba lihat gambar di atas ini.

Vivix ini disimpan dalam peti ais sejuk beku memang vivix tidak beku..

Sebenarnya, APA KANDUNGAN VIVIX SHAKLEE?

1• MUSCADINE GRAPE
‪Memberi kesan ANTIOKSIDAN yang hebat. Jaguh segala anggur ni tau. Kromosom pun lebih dari anggur biasa. “Super Grape”. ‪Menyokong fungi sel dari segi kecekapan & prestasi keseluruhan.

2• POLYGONUM CUSPUDATUM
# Sumber yang kaya dengan RESVERATROL.
# Terbukti MELAMBATKAN PROSES PENUAAN sellular dengan menyokong pertahanan sellular dan membaiki DNA. Baiki kerosakan tau. Bukan mengubah.

3•PURPLE CARROT, EUROPEAN ELDERBERRY
‪Dua gabungan unik untuk kandungan POLIFENOL ANTOSIANIN yang TINGGI.

Mengapa mesti memilih VITAMIN SHAKLEE

✔ Halal
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

P/S : Vivix terbukti dapat menjadi penawar pesakit buah pinggan, diabetes, jantung, tumor, kanser dan ia juga sangat bagus untuk kesihatan keseluruhan. Beri vivix kepada ibu dan ayah di kampung, mereka pasti gembira jika hidup lebih sihat.

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 010-9304146 Emelda


Thursday, May 12, 2016

Vivix & Collagen Powder Shaklee: AMARAN!!!

Baiklah,amaran ini berkisar dengan kecantikan sebab ramai sangat yang mahu kelihatan cantik dengan dua benda ni kan. Macam mana ya boleh jugak jadi cantik dengan VIVIX dan Collagen Powder Shaklee ni? Sedangkan di pasaran berlambak produk kosmetik yang menjanjikan kecantikan wajah, awet muda, cerah berseri dan sebagainya.

Maka dengan itu, amaran pertama saya:
1. VIVIX dan Collagen Powder Shaklee ini adalah suplemen tambahan dalam pemakanan harian kita, bukannya ubat untuk cantik dan juga bukan suntikan untuk cantik. Malah ia didaftar sebagai 'FOOD SUPPLEMENTARY' dan bukannya 'DRUG'.


Amaran kedua saya:
2. VIVIX dan Collagen Powder Shaklee tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya kerana ia hanyalah nutrisi makanan tambahan yang sepatutnya diambil dalam pemakanan harian kita. Malah kandungan VIVIX dan Collagen Powder Shaklee masing-masing adalah bersumberkan alam semulajadi yang mengandungi khasiat tertentu kepada sel-sel badan dan juga kepada kesihatan badan secara menyeluruhnya. Kajian menunjukkan Collagen Powder Shaklee mengandungi kolagen terbaik iaitu bersumberkan sisik ikan merah manakala VIVIX pula mengandungi polifenol tumbuhan yang sangat unik untuk kesihatan.


Amaran ketiga saya:
3. VIVIX dan Collagen Powder Shaklee adalah HALAL dan diiktiraf oleh badan halal di USA di mana badan tersebut diiktiraf juga oleh JAKIM sendiri.


Amaran keempat saya:
4. Kedua-dua VIVIX dan Collagen Powder Shaklee adalah regim kecantikan yang sangat hebat dimana keduanya mengandungi antioksidan yang tinggi.
Em, macam mana nak describe antioksidan ini ye?
Bayangkan sebiji epal dibelah dua, dalam masa beberapa minit, ia menjadi lebam dan hitam. Ya, itulah kesan pengoksidaan. Jika kulit kita jadi begitu? Tentu kelihatan tidak sihat, bukan. Maka, kedua ini adalah antioksidan yang sangat baik.


Amaran kelima saya:
5. Pengambilan kedua VIVIX dan Collagen Powder Shaklee ini adalah terbaik pada aktu perut kosong di mana kesan yang terbaik adalah pada waktu tersebut. Sebelum tidur atau sebelum makan pagi.


Amaran keenam saya:
6. VIVIX dan Collagen Powder Shaklee sangat mahal. Namun saya tidak terkejut jika ada yang sanggup membeli sebotol VIVIX dan dua kotak Collagen untuk sebulan penggunaan kerana yakin dengan keberkesanan dan kualiti produk. Malahan, syarikat Shaklee sendiri telah melabur jutaan dollar dalam memastikan kualiti dan kesinambungan manfaatnya kepada masyarakat dan alam sekitar. Pastinya harga kedua ini setanding dengan kualiti.


Amaran ketujuh saya:
7. Memandangkan saya telah memberitahu bahawa VIVIX dan Collagen Powder Shaklee adalah mahal, maka saya sertakan harganya di sini.

VIVIX = RM475 sebotol (harga ahli? jom jadi ahli)
Collagen Powder Shaklee = RM 298 sekotak, mengandungi 15 sachet

Harga ahli Shaklee semestinya jauh lebih murah, malah saya sangat mengesyorkan sesiapa yang berminat termasuk anda untuk terus mendaftar ahli Shaklee hari ini dengan hanya bermodalkan RM75 seumur hidup. Antara kelebihan menjadi ahli ialah, selepas setiap pembelian produk, konsultasi percuma adalah milik anda!


Amaran kelapan saya:
8. Sudah banyak testimoni yang ada di internet terutama blog-blog pengedar Shaklee seluruh Malaysia, maka saya hanya mahu menekankan bahawa tiada sebarang kerugian jika anda melabur kepada kedua VIVIX dan Collagen ini kerana yang terjamin ialah kesihatan anda akan bertambah baik, dengan izin TUHAN.


Amaran kesembilan saya:
9. Untuk kesekian kalinya amaran-amaran yang telah saya berikan, pelaburan anda dalam menggunakan VIVIX dan Collagen Powder Shaklee untuk kecantikan adalah tidak rugi kerana selain cantik, anda mendapat sihat!

Daftar ahli sekarang untuk potongan harga yang berganda. Bagaimana? Hubungi saya segera melalui SMS/WHATSAPP di 0109304146


Wednesday, May 4, 2016

Persediaan Berpuasa Bersama Shaklee...

Dalam sebulan lagi, umat Islam akan menunaikan ibadah puasa. Supplement Shaklee ini merupakan supplement HOT semasa bulan puasa. Antara feedback rakan-rakan yang berpuasa share selepas mengamalkan supplement ini adalah:-

"Rasa bertenaga sepanjang hari.. langsung tidak penat Mel"...

"Wah Mel, rasa tidak lapar betul la..."

"Biar pun bangun sahur awal, tapi memang boleh tahan sampai berbuka"

Ini antara feedback dari rakan-rakan yang saya terima...

Mari check apa kebaikan Mighty Triple Gem ini..

APA ITU SET MIGHTY TRIPLE GEM
****************************
Set Mighty Triple Gem ni adalah kombinasi khusus suplemen untuk membekalkan tenaga kepada badan secara optimum dan berpanjangan.

Set ini terdiri daripada tiga suplemen terhebat Shaklee iaitu Energizing Soy Protein atau ESP (perisa Vanilla), Meal Shake (perisa French Vanilla) dan Performance Drink (perisa Orange). Menjelang bulan Ramadan begini, memang meletup sangat set ni. Ramai yang buat persediaan berpuasa dengan set ini.

===========================
BAGAIMANA MIGHTY TRIPLE GEM BERFUNGSI?
***************************************

Performance drink :
***************
* Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
* Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
* Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
* Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
* Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
* Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. *
* Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
* Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
* Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
* OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
* Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

Energizing Soy Protein (ESP) :
***********************
* Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
* Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.
* Membekalkan tenaga.
* Memberikan rasa kenyang.
* Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat.
* Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit.
* Membanyakkan susu badan (milkbooster).
* Membantu mengekalkan kepejalan otot.
* Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.
* Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

Meal Shake :
**********
* Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
* Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
* Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

PM/WHATSAPP/TELEGRAM
EMELDA 0109304146


Monday, May 2, 2016

SEJAUH MANA BAHAYA PARABEN??

SEJAUH MANA BAHAYA PARABEN? SERIUS KE???

Paraben adalah sejenis preservative yang digunakan secara meluas dalam industri kosmetik dan pharmaceutical.  Ia boleh didapati didalam shampoo, krim pelembab, krim pencukur, personal  lubricants, make-up dan ubat gigi.

Terdapat 5 pekara yang perlu anda ketahui mengenai Paraben.

.
Fakta # 1 – Paraben menyerupai atau mimik kepada hormone dan ia boleh menggangu fungsi sistem endocrine anda. Ia boleh menyebabkan kerosakan kepada sistem badan seperti tiroid, ovari, hypothalamus dan juga sistem peranakkan lelaki

.
Fakta # 2- Adalah diketahui menurut perubatan, penghasilan estrogen yang tidak normal akan meransang kanser payudara. Penyerapan paraben boleh mengalakkan penghasilan estrogen yang tidak normal. Ini boleh dijadikan alasan yang cukup besar untuk anda menjauhi produk yang mengandungi paraben

.
Fakta # 3-Paraben boleh memasuki salur darah walaupun hanya sapuan diatas kulit. Paraben  yang diambil melaui kulit atau sapuan adalah lebih pekat berbanding melalui minuman iaitu sebanyak 10 kali ganda.

.
Fakta # 4-Sekiranya anda mempunyai kulit yang sensitive, paraben akan menyebabkan reaksi allergi dan ruam kulit. Kebanyakkan produk penjagaan kulit mendakwa ia adalah selamat untuk kulit sensitive walaupun mengandungi paraben. Penggunaan paraben dalam kuantiti yang amat rendah, dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan masaalah kulit yang serius

.
Fakta # 5- Jika pekara diatas tidak cukup meyakinkan anda tentang bahaya paraben, cuba pertimbangkan pekara ini. Kebanyakkan produk yang mengandungi paraben kebiasaannya turut mengandungi mineral oil, alcohol dan pewangi yang merupakan bahan yang cukup bahaya.

.
Pewangi bermaksud terdapat lebih 4000 bahan kimia yang berbeza. Kebanyakkan daripadanya mungkin adalah bahan toxic dan carcinogenic. Saya menyeru agar anda mengambil  salah satu daripada penjagaan kulit yang anda gunakan , dan pastikan sama ada ia mengandungi paraben atau tidak.

.
Sebagai penutup, adakah paraben bahaya?
Ya ia sangat bahaya dan anda perlu mengambil tindakan segera dan berhenti menggunakannya. Bertukarlah kepada produk shaklee yang berasaskan bahan semulajadi

www.emeldashabelle.blogspot.my
0109304146


Sunday, May 1, 2016

Collagen Powder Shaklee dan Kulit Anjal Berpisah Tidak....

Sometimes I add Collagen Powder to my Vivix
My own testimonial
Collagen Powder + honey Lemon

AMARAN ::

Siapa TIDAK MEMPEDULI pasal kecantikan diri, sila JANGAN baca !

Menjelang usia 20 tahun, kolagen dalam badan kita mula menyusut. Makin meningkat umur, makin banyak kolagen yang start lesap... Sebab tu boleh lihat makin meningkat usia seseorang makin kurang kolagen dalam badan dia.

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Kolagen terdapat pada kornea mata, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut & kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu serta organ seperti buah pinggang, jantung dan system limfatik.

Kesan Kolagen ke atas Badan
✔ Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
✔ Memelihara kelembapan kulit
✔ Menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
✔ Menguatkan otot dan tulang
✔ Membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin)
✔ Memelihara keleturan sendi
✔ Mengurangkan keradangan (inflammation)
✔ Memberi tenaga pada badan
✔ Membantu pola tidur yang baik
✔ Memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf. *****

Keunikan Collagen Shaklee ialah ia bertindak dalam tiga cara. Tidak seperti kolagen yang lain yang hanya tertumpu untuk keanjalan sahaja. Tiga cara yang dimaksudkan tadi ialah :-

❤Keanjalan
❤Penghidratan
❤Antioksidan


❤ BERHATI-HATI MEMILIH KOLAGEN!!!

8 Ciri Kolagen yang Baik:-
1. Diperbuat daripada kolagen haiwan
2. Disuntik terus di bawah kulit untuk kesan penyerapan lebih baik melalui bawah kulit. *Walaubagaimanapun cara ini agak mahal.
3. Kolagen yang mampu menyingkirkan lebihan kolagen
4. Tidak diambil bersama kafein.
Menurut pakar kulit poliklinik, Dr Suraya Sudin, pengambilan kafein bersama kolagen juga antara penyebab ia tidak berkesan pada tubuh kerana kolagen akan cepat hilang.
5. Tidak dicampur dengan gula yang banyak untuk memperisakannya kerana gula yang banyak juga boleh mengurangkan kolagen.
6. Kolagen yang mempunyai kadar penyerapan optimum. Kadar penyerapan optimum bagi kolagen ialah dengan molekulnya bersaiz  1000 dalton. Jika kolagen tidak diserap dengan baik, ia akan dikumuhkan secara berlebihan dan sel buah pinggang akan rosak dalam jangka masa panjang.
7. Diambil dalam dos yang sesuai. Lebihan kolagen juga boleh menyebabkan risiko kanser hati kerana boleh membebankan hati untuk memproses lebihan kolagen tersebut.
8. Tidak dicampur bahan pengawet untuk menstabilkan kolagen tersebut kerana ini boleh menyebabkan kerosakan pada organ dalaman.


❤ KOLAGEN SHAKLEE MEMPUNYAI KESEMUA CIRI KOLAGEN YANG BAIK. KENAPA??
✔Diperbuat daripada sisik ikan merah (dari haiwan)
✔Shaklee Collagen Powder tidak mengandungi gula atau perisa tiruan
✔Tanpa pewarna dan perisa tiruan. Boleh dicampur dalam sebarang minuman atau air kosong saja.
✔Molekulnya bersaiz 1000 dalton. Sangat mudah diserap.


RAKAN KESIHATAN ANDA
0109304146


Friday, April 29, 2016

Shaklee bantu saya Kawal Lemak Viseral...

Apa tu lemak perut? Ada orang dia gemuk, tapi seluruh badan dia berisi..tapi ada orang yang tak nampak gemuk, tapi perut dia buncit Nauzubillah. Tau tak perut buncit tu bahaya. Tak seksi. Not at all! Tak caya meh baca apa yang saya temui dari www.dummies.com.


Belly fat, also known as visceral fat, is considered
the most harmful form of fat in your body. This type of fat has been linked with everything from insulin resistance, metabolic syndrome, heart disease, and type 2 diabetes to an increased risk for certain cancers.

(Lemak perut, juga dikenali sebagai lemak visceral, dianggap bentuk lemak yang paling berbahaya dalam badan anda. Lemak jenis ini dikaitkan dengan berbagai-bagai masalah kesihatan antaranya rintangan insulin, sindrom metabolik, penyakit jantung dan kencing manis jenis 2, sehinggalah kepada peningkatan risiko kanser tertentu).

You may be surprised to find out that even if you’re relatively slim, you can still have a high percentage of body fat, particularly in your midsection. Also, if you’re overweight, you need to understand that belly fat truly is different from other fat that’s distributed to other areas of your body.

(Anda mungkin terkejut jika mengetahui walaupun anda kurus, anda masih boleh mempunyai peratusan lemak badan yang tinggi, terutamanya di bahagian perut. Dan juga jika anda gemuk, anda perlu faham yang lemak perut adalah berbeza daripada lemak lain diserata badan anda).

In general, you need to work on reducing the fat all over your body, especially in your midsection, to decrease your risk of obesity-related diseases and disorders.

(Secara umum, anda perlu kurangkan lemak di seluruh badan anda, terutamanya di bahagian perut untuk mengurangkan risiko penyakit yang berkaitan obesiti dan penyakit lain.
Distinguish belly fat from the other types of fat.)

Membezakan lemak perut dan lemak lain

Your body contains the following three types of fat:
(Badan anda mengandungi tiga jenis lemak):

💥Triglycerides: This type of fat circulates in your bloodstream. It makes up about 95 percent of the fat within your body.

💥Trigliserida : Lemak jenis ini beredar dalam aliran darah. Ia membentuk kira-kira 95 peratus daripada lemak dalam badan anda.

💥Subcutaneous fat: This fat is the layer that lies directly below the skin’s surface, between the skin and the abdominal wall.

💥Lemak subkutaneus : Lemak ini adalah lapisan lemak yang terletak betul-betul di bawah permukaan kulit, iaitu antara kulit dan dinding abdomen.

💥Visceral fat: Otherwise known as the dangerous belly fat, visceral fat is the kind located deep within your belly.

💥Lemak visceral : Juga dikenali sebagai lemak perut yang berbahaya, lemak visceral adalah jenis yang terletak jauh di dalam perut anda.

Visceral fat hangs beneath the muscles in your stomach. This placement is what makes the fat so damaging to your health. Because this fat is so close to your internal organs, it becomes their best energy source.

(Lemak visceral berada di bawah otot di dalam perut anda. Penempatan ini yang membuatkan lemak tersebut merosakkan kesihatan anda. Oleh kerana lemak ini begitu dekat dengan organ-organ dalaman anda, ia menjadi sumber tenaga terbaik mereka).

Think about it this way: If you could buy food from the corner store or the store clear across town, which would you pick? The nearby corner store, of course! Your body thinks in the same way. Why would it pull fat stores from subcutaneous fat in your arms if it can get energy right next door in your abdomen?

(Fikirkan dengan cara ini: Jika anda perlu membeli makanan dari kedai berdekatan atau kedai yang jauh, yang mana anda akan pilih? Sudah tentu kedai berdekatan! Badan anda berfikir dengan cara yang sama. Mengapa ia perlu menarik simpanan lemak di tangan anda jika ia boleh mendapat tenaga dari abdomen bersebelahan)?

The visceral fat provides a constant, steady stream of energy to your internal organs, which is where the major health risks lie.

(Lemak visceral menyediakan aliran tenaga berterusan kepada organ-organ dalaman anda, itu di mana risiko kesihatan utama mengambil tempat).

You’re probably wondering how you can tell what part of your belly is subcutaneous fat and what part is visceral fat. The subcutaneous fat is the outermost layer of fat; it’s the fat you can pinch between your fingers. This layer sits on top of the abdominal muscle tissue. Below the muscle tissue, where you can’t see with your eyes or pinch with your fingers, lays the visceral fat. As you can see in this figure, the visceral fat surrounds all the organs in the abdominal cavity.

(Anda mungkin tertanya- tanya bagaimana untuk tahu bahagian mana daripada perut anda adalah lemak subkutaneus dan yang mana visceral. Lemak subkutaneus adalah lapisan paling luar lemak; ia lemak yang anda boleh picit antara jari anda. Lapisan ini duduk di atas tisu otot abdomen. Di bawah tisu otot , di mana anda tidak dapat melihat dengan mata anda atau picit dengan jari, di situ terletaknya lemak visceral. Seperti yang anda lihat dalam rajah ini, lemak visceral mengelilingi semua organ dalam rongga abdomen).

What makes visceral fat cells more dangerous than other fat cells is that they’re thought to produce an even greater amount of harmful chemicals, such as excessive hormones and toxins. And because this fat is so close to all your organs, especially the liver, it can be damaging to all your body’s systems.

(Apa yang membuatkan sel-sel lemak visceral lebih berbahaya berbanding sel-sel lemak yang lain adalah ia menghasilkan jumlah bahan kimia berbahaya yang lebih besar, seperti hormon berlebihan dan toksin. Dan kerana lemak ini sangat dekat dengan semua organ-organ anda, terutamanya hati, ia boleh merosakkan semua sistem badan anda).

For example, here’s how this fat can affect your liver: After blood circulates through the visceral fat, it’s directly transported to the liver. The dangerous substances produced by the visceral fat are constantly being rapidly transported to your liver throughout the day (unlike subcutaneous fat stores in your legs and arms, which wait to be called on for energy before releasing fat stores and their byproducts).

(Sebagai contoh, ini adalah bagaimana lemak tersebut boleh memberi kesan kepada hati anda: Selepas darah beredar melalui lemak visceral , ia secara langsung diangkut ke hati. Bahan-bahan berbahaya yang dihasilkan oleh lemak visceral setiap masa diangkut ke hati anda sepanjang hari (tidak seperti lemak subkutaneus yang tersimpan di kaki dan tangan anda, yang membakar simpanan lemak dan melepaskan produk sampingannya hanya  apabila tenaga diperlukan).

This increased fat processing in the liver can lead to the development of fatty liver disease and elevated LDL cholesterol levels (the “lousy,” or damaging cholesterol).

(Peningkatan jumlah lemak yang diproses di dalam hati ini boleh membawa kepada pembentukan penyakit hati berlemak dan paras kolesterol LDL (kolestrol yang " buruk, " atau merosakkan).

====================
BAGAIMANA OMEGA GUARD & LETCHITIN  MEMBANTU BAKAR LEMAK PERUT??? INI PENJELASANNYA..

Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin) and…

💥 Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight and…
💥 Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism) and on top of all that…
💥 Leptin also causes your body to burn fat for energy so…

If your body isn't responding well to Leptin then the reverse happens - You'll be hungrier, and you'll store more fat so… You can take Omega-3 fats to help your body respond much better to Leptin so you can increase your fat-burning metabolism.

👍Omega-3 fats are found in salmon, flaxseeds, nuts, Omega-3 supplements and these other 79 foods sources of Omega-3 fats and…

3 more ways Omega-3 fats help you lose weight is:-

1- Omega-3 fats help you control your hunger by stabilizing your blood sugar levels and…

2- An Australian study showed that when people took Omega-3 fats while on an exercise program burned more fat than people who Only Exercised (without taking Omega-3 fats) and people who exercised & took other types of fat and…

3- Studies done in Japan & The Czech republic suggest that Omega-3 fats prevent the creation of ugly body fat and these same studies suggested Omega-3 fats promote more fat burning.

LETCHITIN
Lecithin akan menarik lemak dari makanan yang diambil dan dari kulit dan tisu manakala omega guard menarik lemak dan trigliserida dari salur darah dan sekitar organ (visceral fat) keluar dari badan.


#ShakleeEffect
#ShakleeAlwaysSafeWorksGreen
#ShootingStarsTeam
#fabulourslyinnout

Rakan Kesihatan Anda
EMELDA 0109304146


Thursday, April 21, 2016

Tips Kurus & Fit dengan Shaklee...

Workout juga membantu dalam memberi kesan cepat dalam penurunan berat badan.
Cinch Protein ini adalah daripada Protein Non-GMO.. Good for pre-workout and post workout meal.. Membantu dlm muscle recovery untuk mereka yang banyak menggunakan senaman otot.
My supplement to fuel up my energy...
My fat burner and my protein.
Cinch programme ...
Homemade Protein balls. Free healthy recipe for you...
Makan dan kurus dalam masa yang sama...

Inginkan LEAN muscle? Tidak mau kulit menggeleber selepas mengalami pengurangan berat badan?

Petua slim fit dengan Cinch programme.
================================

Petuanya, jgn skip makan..eh betul kah??

Yup memang betul.. Kita perlu makan mengikut keperluan badan baru boleh kurus.

Macam mana??
Sebab bila nak kurus.. badan kena bakar lemak, perlukan tenaga ..
Macam mana kita dapatkan tenaga? Mestilah melalui makanan..TAPI KENA BERINGAT, PEMILIHAN MAKANAN YANG KITA MAKAN TU PENTING.

So make sure kalori tu jangan sikit sangat..konon2nya niat mau diet.. tapi baru setengah hari, sdh rasa pitam sebab kekurangan tenaga, jari2 menggigil sebab kelaparan. Elak lakukan CRASH DIET sebab effect jangka masa panjang tak baik baik untuk kita; mengganggu metabolisma badan dan keberangkalian kita mengalami berat badan 'YO-YO'.

So dalam sehari tu kena makan dlm jumlah yang disarankan untuk keperluan badan. Makan secara kerap (5 meals daily. Including your snacks), tapi perlu jaga portion...

Kalau mau tahu cinch shake ni TERBAIK untuk mereka yang ingin bentuk badan yang diidamkan @ kurus..

Cinch paling sesuai untuk mereka yang ingin KURUS kerana kandungan LEUCINE dalam Cinch Shake mampu melindungi otot kita daripada menyusut.. So yang dikurangkan itu ialah Gemok Lemak dan Gemok Air.. Bukannya otot..  badan tidak akan mengelebeh selepas inchi susut.. Badan fit jaaa..

So, let's CINCH....

#ShakleeEffect
#WorkoutAndFuelWithNaturalSupplement
#AlwaysSafeAlwaysWorkAlwaysGreen
#CinchProtein
#DetoxWithHerblax
#BurnWithLetchitinAlfalfaOmegaGuard
#Leucine

PM/WHATAPP
Rakan Kesihatan Anda
EMELDA
0109304146