Slideshow


Created with flickr slideshow.

Tuesday, June 27, 2017

Sediakan Lecithin & Omega Guard sebelum keluar rumah...

Raya ke-3...

Hampir 90% post saya baca di fb hari ni share tentang badan rasa lemah bila 2 hari berturut2 beraya sakan dengan makan rendang daging, lemang, ketupat, mcm2 juadah raya... 

Hari ke3 ramai yang tewas dan sudah tidak lalu untuk makan juadah open house... Ada yg share mknan hari ni cuma larat mkn meggie asam laksa lahh, mkn buah mangga la, macam-macam...

Imagine badan sdh melalui proses hampir sama dgn detox, mcm Intermittent fasting... bkn seminggu dua tapi sebulan. 

Tiba2, proooofff.... Mkn mendadak mcm2 juadah bersantan, berlemak, berminyak, manis, garam etc... 2-3 days straight... Nahhh mmg boleh buat badan terkejut kan... 

Boleh makan, tidak salah tu... Tapi sediakan payung sebelum hujan ya... Kalau2 rasa senak perut, bloated... Minum la air suam2 kuku, lagi bagus kalau letak peppermint ginger Shaklee dlm tu air. Mcm ala2 minum teh. Lepas tu sebelum atau selepas mkn mknan yg berlemak, berminyak... cepat2 telan lecithin & Omega Guard Shaklee... Sangat membantu dlm meng'emulsify' lemak....

Tidak salah ikhtiar dan prevent kannnn...

Mari check Kcal makanan popular sepanjang 3 Shawal ni...









Jom tengok apa yang boleh dilakukan untuk mengelak atau mengurangkan keberangkalian daripada terkena high kolesterol? 




 







Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


Nikmati penjimatan 15% - 30% dengan Harga Ahli Shaklee. Anda berhak mendapat harga ahli seperti saya.

http://www.wasap.my/60109304146
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1105266

Monday, May 22, 2017

GOUT + KENCING MANIS: Dijangkakan ambil masa setahun untuk boleh berjalan semula, TAPI.....


Selamat malam semua...

Kelmarin di dalam group besar Winners Network, salah sorang sideline shared 2 keping gambar untuk dikongsi bersama kami. Gambar tersebut merupakan gambar milik PakLong nya yang menghidapi penyakit Gout + Kencing manis. 

Sebenarnya, doktor terpaksa membuang 1 jari kaki dan bahagian yang menerima kesan daripada penyakit yang dialami beliau. Melihat gambar yang diambil pada bulan Febuari lalu, dapat bayangkan betapa sakitnya kesan akibat penyakit yang dialami. Doktor menjangkakan beliau boleh berjalan semula pun dalam tempoh setahun disebabkan untuk pulihkan urat2 yang rosak...

TAPI apa yang terjadi sekarang berbeza dengan yang dijangkakan... Selepas 3 bulan ikhtiar dengan 3 botol Vivix, sekarang beliau dah boleh drive sendiri... Bekas luka isi yang dibuang sebelum ini juga pulih. Semua kerana kesungguhan beliau dengan tidak putus-putus IKHTIAR dengan Shaklee..

Vivix adalah satu ikhtiar. Ia merupakan supplement untuk menyokong kesihatan dan bukan ubat untuk merawat.


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Tuesday, May 9, 2017

Pentingnya Protein Untuk ibu Hamil ...

Hari ni terasa untuk share secara ringkas tapi padat tentang kepentingan PROTEIN untuk preggy mom. Penting sangat ker? Tapi sebelum tu, berapa banyak protein yang diperlukan oleh ibu hamil ni? 


Berat dlm kg x 1.5= gram protein untuk sehari.

Keperluan protein...


KEBAIKAN PROTEIN UNTUK IBU HAMIL.

Rajin betul Mr.Hubby bancuh ESP untuk Ibu preggy ni.

1) Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.

2) Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.

3) Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

4) Mengawal berat dan kadara gula dalam badan ibu hamil ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Gejala diabetes terjadi apabila ibu mengandung memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap

5) ESP membantu permbentukan kulit gebu dan cantik
Protein dalam ESP akan membuatkan sel-sel kulit kita akan bertambah gebu, halus mulus dan cantik berseri. Parut juga kian pudar dan hilang kerana protein telah mengantikannya dengan sel-sel baru. Ibu mengandung akan menjadi lebih cantik, gojes dan menawan walaupun berbadan dua. Kulit bayi di dalam kandungan juga akan menerima kebaikan ESP Shaklee ini. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik


Dan ESP ialah PROTEIN. Bukan sebarangan protein tapi PROTEIN YANG BERKUALITI TINGGI.

A) Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

B) Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

C) Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.

D) Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

E) Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein.


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK DI SINI.



PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.


Saturday, May 6, 2017

Bell's Palsy dan Asbab Shaklee...


Tahun lepas. Ada 1 cousin tiba2 kena Bell's Palsy. Kebetulan saya di KK. Sempat p tengok di QEH. Sebenarnya, itu lah kali pertama saya tahu tentang Bell Palsy, bila tengok dari effect Bell Palsy, bagi orang yang pertama kali nampak mesti akan salah sangka ia adalah symptom strok disebabkan separuh wajah akan kelihatan 'lumpuh' dan sedikit melorot ke bawah.

Apa sebenarnya Bell Palsy?

Bell Palsy ialah lumpuh atau kelemahan otot pada sebelah muka anda. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka menyebabkan yang sebelah muka anda terasa berat. Kerosakan saraf juga boleh menjejaskan deria rasa dan bagaimana anda membuat air mata dan air liur.



Berbalik pada kisah cousin saya, dia ikhtiar pergi berurut, minum Vivix dan paling utama DOA minta kesembuhan... 

1 bulan kemudian dia sembuh dari Bell Palsy and dapat lagi berita gembira; pregnant... 

Kuasa TUHAN bagi kesembuhan. Berurut + Vivix supplement itu hanyalah ALAT untuk IKHTIAR.

Bagaimana Shaklee boleh dijadikan sebagai ikhtiar dengan asbab VIVIX, B-Complex & Omega Guard & Vitamin E SHAKLEE.

1) Vivix merupakan minuman kesihatan yang dihasilkan daripada anggur muscadine, elderberi dan purple carrot. Gabungan tumbuhan ini menghasilkan satu minuman yang sangat lengkap dan bagus untuk membantu baikpulih Dna yang sering sahaja terdedah kepada virus di sekeliling.

Ia membantu untuk meningkatkan antibodi dan juga mempercepatkan proses baikpulih penyakit bell’s palsy…Kadar penyembuhan secara total insha Allah akan lebih cepat berbanding dengan pesakit yang tidak mengambil vivix..

2) Omega Guard bantu kurangkan keradangan Bell’s Palsy. Dimana kandungan dalam Omega Guard ada Omega 3 yang bantu untuk keradangan di sistem saraf yang menganggu fungsi saraf itu sendiri.

3) B Complex bantu dalam tingkatkan sistem saraf. Ini kerana dalam B Complex ada kandungan vitamin B1, B6, dan B12 yang penting untuk pembentukan myelin iaitu protein yang terbentuk di sekeliling sel saraf.


4) Vitamin E pula bantu dalam melancarkan peredaran darah. Untuk pengetahuan anda, vitamin E ialah vitamin yang tinggi antioksidan yang mampu bantu melancarkan peredaran darah dan bantu penghantaran oksigen secukupnya di bahagian saraf yang kebas akibat Bell’s Palsy.










#Vivix ni supplement shaklee yang telah melalui clinical study dan ada landmark study. Bkn calang2 supplement ya. #vivix ni treat hingga ke DNA yang rosak akibat radikal bebas dan gaya hidup kurang sihat. 

Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI.


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.





Tuesday, April 4, 2017

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN/PENAMPANG; Reality & Contingency Plan...

Masalah pengangguran yang kritikal.

Lagi bukti sukarnya 

Realiti hidup yang sukar ditelan. Kalau zaman dulu2, company cari pekerja. Sekarang bukan saja susah cari kerja, tapi orang yang sudah berpuluh tahun bekerja pun boleh dibuang kerja atas alasan 'pengurangan staff'. 

Tiada apa2 yang kekal kan. Jawatan hakiki kita pun tidak kekal. Dihujung tanduk. Sebelum terjadi, ramai yang pasang contingency plan. Orang bilang, 'sediakan payung sebelum hujan'. Termasuk saya...

Kenapa perlu rasa malu untuk buat lebih dari satu kerja? Side income itu perlu untuk ringankan beban. Rezeki kita ada dimana-mana. Tuhan sudah sediakan 'ladang' yang terbentang luas, tinggal kita perlu usahakan 'ladang' tu dengan tabur benih2... cukup masa kita tuai. Kadang, ladang tu mungkin tanahnya sudah tidak sesubur mula2 diterokai, kena lah bersedia terokai dan usahakan ladang yang lain, tidak salah buka ladang lebih luas yang penting kita mampu untuk buat terbaik dengan focus... 

Kerisauan yang melampau pun tidak baik kan sebab buat kita kurang PERCAYA pada kekuasaanNYA. Burung pun masih mampu mencari rezeki, cacing di dalam tanah pun masih dapat cari makan, tapi ingat..burung masih perlu terbang dan cacing pun kena menjalar untuk usaha mencari rezeki. Maka, Rezeki tetap ada bagi mereka yang usaha... 

P/s: Impian saya adalah untuk menjadi WAHM. Sekarang masih dengan kerja hakiki tapi sudah pasang contingency plan dengan mencari side income dengan Shaklee. Kenapa saya pilih Shaklee? Sebab saya percaya pada produk Shaklee (Shaklee Always Safe, Always Works and Always Green) dan Pelan marketingnya yang adil. 


Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Saturday, April 1, 2017

Mudahnya dengan SHAKLEE...



Mudahnya business Shaklee ni .... Semua dihujung jari... Meeting dalam online boleh, bila ada masa pun boleh meeting santai bawa anak sekali...

Dengan Shaklee juga, kita tidak perlu beratur panjang untuk dapatkan stock, boleh juga selit order dengan family Shaklee... Ehhh sangat mudah la... Sebab tu la mak dengan YAKIN bagi gerenti kedai online mak buka 24 jam (tapi inda la bah setiap saat online indada tidur 😊)... 

Walau dimana anda berada, hujan or panas terik, kalau mau vitamin Shaklee boleh calling calling mak.... Mak order yang terus postman hantar p depan pintu rumah... 

Mak pun baru order vitamin Shaklee tadi... tinggal tunggu Mr. Postman hantar ja...


Besides, untuk renew membership subscription pun kita boleh buat online ja. Tidak perlu pergi branch.. Kadang2 kita kan jauh. Ada kekangan dari segi masa, jarak dan macam2. Tapi sekarang ni senang kan bila technology di hujung jari...

Sempat tolong 'anak' untuk renew membership pada saat-saat akhir.


Nah, kalau kamu mau ada website Shaklee sendiri, sendiri check bonus, sendiri boleh order, sendiri boleh enrol member dan sendiri mo manage tu website, jom la join family Shaklee...

Every SIDs will be given login ID and passport..


Ni contoh cara check bonus 😊


Senang kan dengan Shaklee.... Jom daftar ahli sekarang.


Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI.


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.


Saturday, March 25, 2017

ARABIC GUM DAN SHAKLEE?

Cinch Shake Shaklee



Sustain Released Vitamin C Shaklee


Mealshake Shaklee


Tahu kah anda 'Arabic Gum' ada didalam 3 Vitamin Shaklee? 

Acacia Gum ataupun Arabic Gum merupakan sejenis produk asli dari resin pokok Akasia yang tumbuh di Sudan. Di sebelah barat mereka menggelarnya Al-Manna. Di negata Arab pula, ia disebut sebagai "Bread from Heaven"..

Acacia Gum digunakan dalam produk makanan supplement, minuman berkhasiat dan produk perlangsingan.

Antara khasiatnya:
❤ bahan emulsier yang terbaik
❤ menguyah Gum Arabic dapat mengurangkan karang gigi dan gusi
❤mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi yang sama fungsi dengan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu
❤10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu
❤demulcent : relieve imflammation dlm salur gastro (sistem pencernaan), salur pernafasan, 
❤ fiber yang paling senang diserap tubuh
❤rendahkan kolestrol: boleh cegah sakit jantung
❤tingkatkan sistem imuniti tubuh
❤melegakan sesak nafas dan batuk
❤bantu penyerapan mineral

Tengok pada khasiat Al-Manna @ Acacia Gum ni dapat bayangkan khasiat yang kita boleh dapat dengan gabungannya bersama nutrisi lain yang terdapat dalam Meal Shakes, Cinch Shake & Vitamin C Shaklee.

Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI



PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.