Slideshow


Created with flickr slideshow.

Wednesday, March 1, 2017

PERLUKAH KANAK-KANAK MENGAMBIL VITAMIN???

Suplemen cadangan untuk kanak-kanak.

Biasanya setiap kali saya makan vitamin di rumah, anak yang terlebih excited...  "mana.. mama... mau vitamin", hah diorang pun dah tahu beza vitamin dan ubat...

Ramai juga yang bertanya kalau kanak-kanak ni perlukan vitamin? 

Sebenarnya vitamin sangat penting untuk kanak-kanak. Vitamin membekalkan nutrisi yang membantu melengkapkan keperluan nutrisi kanak-kanak dan membantu dalam tumbesaran mereka. 

Vitamin apakan yang sesuai untuk si comel kita?

1) MEALSHAKE
❤ Sumber multivitamin & multimineral untuk menambah selera makan kanak-kanak. Sesuai untuk si picky eater..

2) OMEGA GUARD FISH OIL
❤ Sumber omega 3 untuk meningkatkan sistem imun dan pertahanan tubuh kanak-kanak untuk mengelak demam, selsema dan asthma.

3) VITALEA FOR CHILDREN (MULTIVITAMIN)
❤ Sumber multivitamin & multimineral untuk pemakanan yang seimbang untuk kanak-kanak. Mudah dikunyah dan rasa enak dengan perisa blackcurrants 

4) VITAMIN C 100MG (CHEWABLE)
❤ Sumber vitamin C semulajadi untuk menguatkan imun kanak-kanak.

Berikan anak-anak kita yang terbaik..


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.


Dapatkan penjimatan sehingga 15%-25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK 'Join Now' dibawah...



KLIK UNTUK PENJIMATAN 15-25%


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Saturday, February 25, 2017

Kesan Makan Vitamin Shaklee Lebih Daripada 20 Tahun...

Sebelum saya pergi pada tajuk entri, saya perlu kongsikan dulu 1 fakta penting tentang Shaklee...

Shaklee dan Landmark Study! 

Ya, kenapa perlu saya kaitkan kesan pengguna Shaklee 20 tahun Vs Landmark Study??? Haaa, sebabnya Landmark study hanya boleh dibuat keatas pengguna yang telah mengamalkan Shaklee supplement SECARA KONSISTEN melebihi 20 TAHUN . Bukan 1 tahun, 3 tahun atau 5 tahun ya.... Ini yang jadikan Landmark study ini berbeza dengan kajian-kajian yang lain. 

Dalam bidang supplemen pulak, Shaklee saja yang ada landmark study ni.



Landmark study ni, pihak ketiga yang jalankan untuk kaji kesan penggunakan JANGKA PANJANG supplemen.

Tahu kenapa mesti pengguna melebihi 20 tahun? Sebab mengikut pengamal perubatan, banyak penyakit didunia ini mengambil masa lebih 5 tahun baru penyakit memunculkan diri dalam badan seseorang. Banyak kajian klinikal ke atas suplemen dibuat kepada pengguna mengamalkan sekitar 3 tahun hingga 5 tahun. Jadi bagi pakar perubatan, ini kurang meyakinkan. Sebab itu bagi kajian ini, mereka mengambil pengguna melebihi 20 tahun...

Mari kita tengok kesan pengambilan Suplemen Shaklee 20 tahun dan keatas bagi mereka yang sudah amalkan secara konsisten.


Pic 1

Pic 2

Pic 3

Pic 4

Pic 5

Pic 6


Pic 7


Pic 8.



~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Join Me!
KLIK DISINI UNTUK PENJIMATAN SEHINGGA 25%
Please Click

TIPS ELAK TANGAN KASAR & KULIT MENGGELUPAS?

Fresh Laundry Concentrated Shaklee.

Pernah kah tidak lepas basuh kain, kulit disekitar tapak tangan dan jari-jari mengelupas dan pedih? Kulit tangan pun lama kelamaan jadi semakin kasar?

Ha, ini tanda-tanda sabun cuci anda mungkin menggunakan bahan yang dalam jangka masa panjang boleh membahayakan kesihatan. Bayangkan keluarga kita setiap hari memakai pakaian yang dicuci dengan bahan merbahaya, ngeri kan!!!

Sejak 2014, pelahan-lahan saya cuba bertukar kepada bahan yang lebih semulajadi. Termasuk sabun cuci. 

Saya memilih untuk pakai pencuci FRESH LAUNDRY CONCENTRATED daripada Get Glean Shaklee sebab ianya BEBAS BAHAN KIMIA, SELAMAT dan SEMULAJADI..

Kenapa saya suka kan sabun pencuci baju Shaklee berbanding jenama lain?

❤️ Ianya SELAMAT & SEMULAJADI
❤️ Tak mengeringkan tangan
❤️ Tidak mengakibatkan Alergik
❤️ Tak menyebabkan KARAT pada besi mesin basuh
❤️ TAHAN LAMA..JIMAT
❤️ Harga Berpatutan
❤️ Biodegradable
❤️ Tiada Phosphate
❤️ Tiada Klori 

Tahukah anda, penggunaan sabun cuci baju yang BUKAN semulajadi boleh membahayakan nyawa dan merosakkan alam sekitar?

Apa bila berpeluh, liang roma terbuka dan sisa pencuci yang terlekat pada baju akan masuk ke liang roma dan merbahaya pada kulit. Boleh mengakibatkan alergik dan lebih teruk lagi lead kepada KANSER!

Info Produk
Fresh Laundry Concentrate (2.49kg)
Fresh Laundry Shaklee digunakan untuk membasuh pakaian. Baunya tidaklah seharum Downy tetapi sangat fresh gila. Saya suka bau pakaian saya bila baru angkat keluar dari mesin basuh. Segar bugar.. 


Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Hipoalergenik
❤Tanpa klorin
❤Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Berkesan
❤Berkepekatan tinggi
❤Hanya 1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
❤Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
❤Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
Surfaktan mudah biorosot
❤Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Soft Fabric Concentrate (946ml)
Soft Fabric merupakan pelembut pakaian ataupun softener. Baunya pun fresh sama macam Fresh Laundry Concentrate tetapi wangi sikit. 

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin

Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak.
❤Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate (473ml)

Basic H ini memang popular. Banyak sangat kegunaannya.  
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan 1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
❤Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
❤Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
❤Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H asal – hanya gunakan separuh sahaja.
❤Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
❤Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – ➡Di Dalam atau Di Luar Rumah
➡Dinding, tingkap dan cermin
➡Kaunter dapur, jubin dan lantai
➡Peralatan
➡Dapur
➡Hiasan kayu
➡Periuk belanga
➡Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

Tahukah Anda?
Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit. Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung. Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang. Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin
❤Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. ❤Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Kesimpulannya, Set Get Clean Shaklee ini sangat berbaloi untuk dimiliki kerana ianya boleh bertahan berbulan-bulan. 

So jom sayangi keluarga. Bertukar kepada SHAKLEE FRESH LAUNDRY! 


~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI...

Sunday, February 19, 2017

ADA APA DENGAN ESP SHAKLEE?

Ingat lagi movie Indonesia 'Ada Apa Dengan Cinta' yang meletup-letup sampaikan lagu OSTnya jadi siulan anak-anak muda waktu tu???

Nah, sekarang ni pun dikalangan pengamal dan pelanggan supplement ESP Shaklee tertanya-tanya, 'ADA APA DENGAN ESP'? Kenapa terlampau HOT sehingga kami tercari-cari, ternanti-nanti? Amboiiii...


One of Shaklee Hot Stuff....

Ini bukan first time terjadi tau, biasanya terjadi waktu PROMO ESP, permintaan mesti melebihi stock, tapi kali ni tidak perlu tunggu bulan PROMOSI ESP, awal-awal ESP hilang dari radar tau... New stock restock pada 8 February and 10 February dah kecoh balik "permintaan mengganas lagi dan few branches sudah out of stock". Sempat grab 3 canisters ja time ni then ESP M.I.A lagi... 

Apa yang buat ESP sangat HOT ni??? Kena tahu dulu la tentang apa keistimewaan ESP Shaklee?


Salah satu supplement HOT Shaklee..

1) ESP bukan produk yg dibancuh di belakang rumah. Tapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee. Kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee ja yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya. Iya la kan, kalau kita buat dan kita sendiri tukang uji, kita juga tukang approve, mestilah tidak valid keputusan kajian kita kan? 
Kredit: Farah Alina
2) Badan kita perlukan protein untuk pembinaan sel yang sihat. Pembinaan sel yang tak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.
Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino;

(1) 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid & dihasilkan oleh badan kita
(2) 9 lagi dinamakan essential amino acid & HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan (badan kita takkan boleh hasilkan protein-protein ini)

Semua 9 nama essential acid amino ini anda boleh tengok pada tong ESP.


Kredit: Farah Alina

3) Protein dalam ESP tidak musnah kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti & kekal berkesan pada tubuh.

4) ESP dibuat daripada soya NON-GMO (tidak diubah secara genetic). Setiap 1 canister/tong ESP diproses daripada 30kg soya.


Kredit: Farah Alina


5) ESP ni low GI (Glycemic Index). 


Kredit: Farah Alina

6) ESP tiada kolesterol..
ESP tidak memiliki kolesterol kerana ia dibuat daripada sumber tumbuhan...

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

Saturday, February 11, 2017

LECITHIN BAGUS UNTUK IBU BERPANTANG & IBU MENYUSU...


Jika dilihat di dalam set supplemen post natal Shaklee untuk ibu berpantang, pasti anda notis LECITHIN adalah salah satu suplemen yang dicadangkan. Apakah kebaikan dan kepentingan Lecithin ini untuk ibu yang sedang berpantang dan menyusu???

Kenapa Lecithin sangat bagus dan perlu untuk ibu menyusu?
Jika anda berkeinginan untuk menyusukan anak, amalkan Lecithin dari hari pertama besalin. 



Kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu:
  • Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau dektus susu tersumbat.
  • Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin didalam susu ibu untuk perkembangan otak bayi.

Kebaikan Lecithin untuk ibu berpantang? 
  • Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
  • Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau 'short memory' yang biasa dilalui selepas melahirkan.
Sumber: google

Sumber:google

Selamatkah Lecithin diambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan?

Jawapannya ialah ya selamat diambil.

Mari kita kenali lebih dekat apa itu Lecithin.

  1. Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) – yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone. Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant). Untuk commercial didapati dari telor, jagung dan kacang soya
  2. Fat Emulsifier – Metabolisma lemak
  3. Asid linoleik (essential fatty acid) – amat diperlu oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan  ia perlu diambil melalui diet harian
  4. Kolin – satu komponen neurotransmitter
  5. Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf
  6. Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Jom baca testimoni....
Testimoni 1

Testimoni 2

Berminat dengan Lecithin? Boleh hubungi saya.

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

LECITHIN SHAKLEE PENGEMULSI LEMAK SEMULAJADI...

Good morning. 

Kali ni kita cerita pula tentang Lecithin sebagai 'pengemulsi' lemak. Apa itu pengemulsi lemak???

Lemak vs Lecithin 

Pengemulsi lemak, memecahkan molekul molekul lemak kepada molekul-molekul kecil. Apabila molekul-molekul lemak menjadi kecil, ia memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

Bagaimana lecithin bertindak...

Apabila lemak-lemak menjadi molekul yang lebih kecil, apabila ia bergerak ke sistem pencernaan, ia lebih mudah disingkirkan dari badan. Bagi mendapat kesan yang lebih baik, makan lah makanan yang tinggi serat seperti sayur dan buah-buahan atau Alfalfa (disinilah Alfalfa membantu) kerana ia membantu menyerap molekul-molekul lemak yang kecil untuk dibuang melalui sistem penghadaman badan.

Lecithin membantu membasmi lemak-lemak 'baru' yang bakal masuk ke dalam badan (untuk lemak tepu atau lemak degil, disarankan untuk mengambil Omega Guard). Sebab itu lah Lecithin digalakkan diambil selepas makan. 

Jom lihat testimoni:

Testimoni 1.

Testimoni 2

Perlu diingatkan bahawa, Lecithin sama sekali bukan bertindak sebagai membakar lemak (tugas Omega Guard) tetapi sebagai 'pengemulsifier' lemak ya... 

Bagi mendapat kesan yang lebih baik dan cepat untuk slim secara selamat, boleh rujuk pada fungsi vitamin-vitamin ini:
1)Herblax = Fungsi sebagai detox usus.
2)Alfalfa= Menyerap molekul-molekul lemak yang kecil untuk dibuang melalui sistem penghadaman.
3)Omega Guard = membakar lemak tepu dan degil.

DID YOU KNOW?

❤Lecithin keluaran shaklee adalah berasaskan soya, dan soya merupakan sumber lecithin yang paling kaya, dan yang paling best, ianya bebas kolestrol. 

❤Tahukah anda yang kita tak dapat menghasilkan lecithin dengan sendiri, sebab itu kita perlu ambil daripada sumber makanan seperti lecithin berasaskan soya ini. Fungsi lecithin sebenarnya lebih dari sekadar membakar lemak.


*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my



LECITHIN SHAKLEE BAIK UNTUK OTAK...

Wah, bukan main deras lagi order vitamin lecithin Shaklee sejak bulan February ni, ramai parents yang buat order dan tidak kurangnya students... Zaman sekarang ni muda remaja sudah tahu kepentingan nutrisi, advance kan..

Ehh, Lecithin ni bukan terhad untuk buang lemak saja tau, Lecithin ni popular kalangan pelajar sebab kandungan kolina didalam lecithin Shaklee... Maksudnya, ia sangai baik untuk OTAK...

Kolina penting untuk neurotransmitter...


Food for the brain

Sumber: google


FUNGSI LECITHIN UNTUK OTAK

Tahukah kita yang 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati adalah lecithin. Lecithin mengandungi kolina yang mana merupakan satu keperluan untuk otak berfungsi dengan sempurna.

Sumber: google

Lecithin ni kan…ia membantu dalam meningkatkan bekalan kolina dan acethycholine tau. Acethycholine ni penting untuk fungsi otak yang sentiasa digunakan untuk berfikir, mengingat, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, bermain dan macam-macam lagi.

Sunber: google


APA KANDUNGAN LECITHIN SHAKLEE?

Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Pic 1


Pic 2


FUNGSI KOLINA?

Kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neurotransmitter asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. Maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas.

Fungsi Kolina di dalam lecithin

RINGKASAN TENTANG LECITHIN.

✔Lecithin sangat dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory).

✔Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

✔Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

✔ Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Sebab itulah ianya sangat  berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,high fever, asma, bronkitis dan emphysema..

Jom lihat testimoni Lecithin...

Testimoni lecithin.

Selain lecithin, vitamin yang juga baik untuk kesihatan otak termasuklah Omega Guard dan B-Complex Shaklee.

Vitamin yang juga baik untuk kesihatan otak


*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my