Slideshow


Created with flickr slideshow.

Monday, May 22, 2017

GOUT + KENCING MANIS: Dijangkakan ambil masa setahun untuk boleh berjalan semula, TAPI.....


Selamat malam semua...

Kelmarin di dalam group besar Winners Network, salah sorang sideline shared 2 keping gambar untuk dikongsi bersama kami. Gambar tersebut merupakan gambar milik PakLong nya yang menghidapi penyakit Gout + Kencing manis. 

Sebenarnya, doktor terpaksa membuang 1 jari kaki dan bahagian yang menerima kesan daripada penyakit yang dialami beliau. Melihat gambar yang diambil pada bulan Febuari lalu, dapat bayangkan betapa sakitnya kesan akibat penyakit yang dialami. Doktor menjangkakan beliau boleh berjalan semula pun dalam tempoh setahun disebabkan untuk pulihkan urat2 yang rosak...

TAPI apa yang terjadi sekarang berbeza dengan yang dijangkakan... Selepas 3 bulan ikhtiar dengan 3 botol Vivix, sekarang beliau dah boleh drive sendiri... Bekas luka isi yang dibuang sebelum ini juga pulih. Semua kerana kesungguhan beliau dengan tidak putus-putus IKHTIAR dengan Shaklee..

Vivix adalah satu ikhtiar. Ia merupakan supplement untuk menyokong kesihatan dan bukan ubat untuk merawat.


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Tuesday, May 9, 2017

Pentingnya Protein Untuk ibu Hamil ...

Hari ni terasa untuk share secara ringkas tapi padat tentang kepentingan PROTEIN untuk preggy mom. Penting sangat ker? Tapi sebelum tu, berapa banyak protein yang diperlukan oleh ibu hamil ni? 


Berat dlm kg x 1.5= gram protein untuk sehari.

Keperluan protein...


KEBAIKAN PROTEIN UNTUK IBU HAMIL.

Rajin betul Mr.Hubby bancuh ESP untuk Ibu preggy ni.

1) Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.

2) Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.

3) Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

4) Mengawal berat dan kadara gula dalam badan ibu hamil ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Gejala diabetes terjadi apabila ibu mengandung memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap

5) ESP membantu permbentukan kulit gebu dan cantik
Protein dalam ESP akan membuatkan sel-sel kulit kita akan bertambah gebu, halus mulus dan cantik berseri. Parut juga kian pudar dan hilang kerana protein telah mengantikannya dengan sel-sel baru. Ibu mengandung akan menjadi lebih cantik, gojes dan menawan walaupun berbadan dua. Kulit bayi di dalam kandungan juga akan menerima kebaikan ESP Shaklee ini. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik


Dan ESP ialah PROTEIN. Bukan sebarangan protein tapi PROTEIN YANG BERKUALITI TINGGI.

A) Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

B) Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

C) Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.

D) Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

E) Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein.


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK DI SINI.



PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.


Saturday, May 6, 2017

Bell's Palsy dan Asbab Shaklee...


Tahun lepas. Ada 1 cousin tiba2 kena Bell's Palsy. Kebetulan saya di KK. Sempat p tengok di QEH. Sebenarnya, itu lah kali pertama saya tahu tentang Bell Palsy, bila tengok dari effect Bell Palsy, bagi orang yang pertama kali nampak mesti akan salah sangka ia adalah symptom strok disebabkan separuh wajah akan kelihatan 'lumpuh' dan sedikit melorot ke bawah.

Apa sebenarnya Bell Palsy?

Bell Palsy ialah lumpuh atau kelemahan otot pada sebelah muka anda. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka menyebabkan yang sebelah muka anda terasa berat. Kerosakan saraf juga boleh menjejaskan deria rasa dan bagaimana anda membuat air mata dan air liur.



Berbalik pada kisah cousin saya, dia ikhtiar pergi berurut, minum Vivix dan paling utama DOA minta kesembuhan... 

1 bulan kemudian dia sembuh dari Bell Palsy and dapat lagi berita gembira; pregnant... 

Kuasa TUHAN bagi kesembuhan. Berurut + Vivix supplement itu hanyalah ALAT untuk IKHTIAR.

Bagaimana Shaklee boleh dijadikan sebagai ikhtiar dengan asbab VIVIX, B-Complex & Omega Guard & Vitamin E SHAKLEE.

1) Vivix merupakan minuman kesihatan yang dihasilkan daripada anggur muscadine, elderberi dan purple carrot. Gabungan tumbuhan ini menghasilkan satu minuman yang sangat lengkap dan bagus untuk membantu baikpulih Dna yang sering sahaja terdedah kepada virus di sekeliling.

Ia membantu untuk meningkatkan antibodi dan juga mempercepatkan proses baikpulih penyakit bell’s palsy…Kadar penyembuhan secara total insha Allah akan lebih cepat berbanding dengan pesakit yang tidak mengambil vivix..

2) Omega Guard bantu kurangkan keradangan Bell’s Palsy. Dimana kandungan dalam Omega Guard ada Omega 3 yang bantu untuk keradangan di sistem saraf yang menganggu fungsi saraf itu sendiri.

3) B Complex bantu dalam tingkatkan sistem saraf. Ini kerana dalam B Complex ada kandungan vitamin B1, B6, dan B12 yang penting untuk pembentukan myelin iaitu protein yang terbentuk di sekeliling sel saraf.


4) Vitamin E pula bantu dalam melancarkan peredaran darah. Untuk pengetahuan anda, vitamin E ialah vitamin yang tinggi antioksidan yang mampu bantu melancarkan peredaran darah dan bantu penghantaran oksigen secukupnya di bahagian saraf yang kebas akibat Bell’s Palsy.










#Vivix ni supplement shaklee yang telah melalui clinical study dan ada landmark study. Bkn calang2 supplement ya. #vivix ni treat hingga ke DNA yang rosak akibat radikal bebas dan gaya hidup kurang sihat. 

Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI.


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.





Tuesday, April 4, 2017

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN/PENAMPANG; Reality & Contingency Plan...

Masalah pengangguran yang kritikal.

Lagi bukti sukarnya 

Realiti hidup yang sukar ditelan. Kalau zaman dulu2, company cari pekerja. Sekarang bukan saja susah cari kerja, tapi orang yang sudah berpuluh tahun bekerja pun boleh dibuang kerja atas alasan 'pengurangan staff'. 

Tiada apa2 yang kekal kan. Jawatan hakiki kita pun tidak kekal. Dihujung tanduk. Sebelum terjadi, ramai yang pasang contingency plan. Orang bilang, 'sediakan payung sebelum hujan'. Termasuk saya...

Kenapa perlu rasa malu untuk buat lebih dari satu kerja? Side income itu perlu untuk ringankan beban. Rezeki kita ada dimana-mana. Tuhan sudah sediakan 'ladang' yang terbentang luas, tinggal kita perlu usahakan 'ladang' tu dengan tabur benih2... cukup masa kita tuai. Kadang, ladang tu mungkin tanahnya sudah tidak sesubur mula2 diterokai, kena lah bersedia terokai dan usahakan ladang yang lain, tidak salah buka ladang lebih luas yang penting kita mampu untuk buat terbaik dengan focus... 

Kerisauan yang melampau pun tidak baik kan sebab buat kita kurang PERCAYA pada kekuasaanNYA. Burung pun masih mampu mencari rezeki, cacing di dalam tanah pun masih dapat cari makan, tapi ingat..burung masih perlu terbang dan cacing pun kena menjalar untuk usaha mencari rezeki. Maka, Rezeki tetap ada bagi mereka yang usaha... 

P/s: Impian saya adalah untuk menjadi WAHM. Sekarang masih dengan kerja hakiki tapi sudah pasang contingency plan dengan mencari side income dengan Shaklee. Kenapa saya pilih Shaklee? Sebab saya percaya pada produk Shaklee (Shaklee Always Safe, Always Works and Always Green) dan Pelan marketingnya yang adil. 


Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Saturday, April 1, 2017

Mudahnya dengan SHAKLEE...



Mudahnya business Shaklee ni .... Semua dihujung jari... Meeting dalam online boleh, bila ada masa pun boleh meeting santai bawa anak sekali...

Dengan Shaklee juga, kita tidak perlu beratur panjang untuk dapatkan stock, boleh juga selit order dengan family Shaklee... Ehhh sangat mudah la... Sebab tu la mak dengan YAKIN bagi gerenti kedai online mak buka 24 jam (tapi inda la bah setiap saat online indada tidur 😊)... 

Walau dimana anda berada, hujan or panas terik, kalau mau vitamin Shaklee boleh calling calling mak.... Mak order yang terus postman hantar p depan pintu rumah... 

Mak pun baru order vitamin Shaklee tadi... tinggal tunggu Mr. Postman hantar ja...


Besides, untuk renew membership subscription pun kita boleh buat online ja. Tidak perlu pergi branch.. Kadang2 kita kan jauh. Ada kekangan dari segi masa, jarak dan macam2. Tapi sekarang ni senang kan bila technology di hujung jari...

Sempat tolong 'anak' untuk renew membership pada saat-saat akhir.


Nah, kalau kamu mau ada website Shaklee sendiri, sendiri check bonus, sendiri boleh order, sendiri boleh enrol member dan sendiri mo manage tu website, jom la join family Shaklee...

Every SIDs will be given login ID and passport..


Ni contoh cara check bonus 😊


Senang kan dengan Shaklee.... Jom daftar ahli sekarang.


Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI.


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.


Saturday, March 25, 2017

ARABIC GUM DAN SHAKLEE?

Cinch Shake Shaklee



Sustain Released Vitamin C Shaklee


Mealshake Shaklee


Tahu kah anda 'Arabic Gum' ada didalam 3 Vitamin Shaklee? 

Acacia Gum ataupun Arabic Gum merupakan sejenis produk asli dari resin pokok Akasia yang tumbuh di Sudan. Di sebelah barat mereka menggelarnya Al-Manna. Di negata Arab pula, ia disebut sebagai "Bread from Heaven"..

Acacia Gum digunakan dalam produk makanan supplement, minuman berkhasiat dan produk perlangsingan.

Antara khasiatnya:
❤ bahan emulsier yang terbaik
❤ menguyah Gum Arabic dapat mengurangkan karang gigi dan gusi
❤mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi yang sama fungsi dengan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu
❤10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu
❤demulcent : relieve imflammation dlm salur gastro (sistem pencernaan), salur pernafasan, 
❤ fiber yang paling senang diserap tubuh
❤rendahkan kolestrol: boleh cegah sakit jantung
❤tingkatkan sistem imuniti tubuh
❤melegakan sesak nafas dan batuk
❤bantu penyerapan mineral

Tengok pada khasiat Al-Manna @ Acacia Gum ni dapat bayangkan khasiat yang kita boleh dapat dengan gabungannya bersama nutrisi lain yang terdapat dalam Meal Shakes, Cinch Shake & Vitamin C Shaklee.

Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK INI



PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.








Friday, March 24, 2017

SHAKLEE SANDAKAN/PENAMPANG: AIR 'PAIP' YANG SEDAP & RINGAN!!!






Sejak minum air dari Get Clean Water Pitcher Shaklee kan, semakin hari semakin sedap dan 'ringan' ja minum plain water. Kalau dulu, ermmmm jangan cakap la, memang boleh tahan sehari dengan kurang dari 500ml air kosong yang diminum.

Apa yang membuatkan kami seisi keluarga suka dan akhirnya bertukar dengan Get Clean Water Pitcher? 


  • Rasa air yang 'ringan'. Susah nak explain macam mana rasa air yang 'ringan' ni. Sebelum ni, kadang-kadang bila minum air daripada mineral water atau air masak, terasa kelat dan susah nak telan. Kadang-kadang rasa payah untuk habiskan walaupun segelas air 300ml. Tapi bila dah minum air tapisan dengan menggunakan Water Pitcher Shaklee ni, senang ja nak telan. 

  • Tidak ada 'bau'. Kadang-kadang air yang kita minum ni tidak kira lah air mineral mahal atau murah, tutup botol putih ker, biru ker atau hijau, masih boleh terhidu bau pelik seola-ola bau klorin kan. Tapi dengan air tapisan Get Clean Water Pitcher, langsung takde bau yang tidak menyenangkan.

  • Air sangat fresh dan bersih. Pertama sekali bila baru menggunakan Get Clean Water Pitcher ni, benda pertama yang kami sekeluarga perasan ialah air tapisan ini sangat jernih... Seriously.... Rasa air pun very fresh.





Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.

ATAU

Dapatkan penjimatan sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK LINK DI BAWAH.

KLIK SINI


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Wednesday, March 1, 2017

PERLUKAH KANAK-KANAK MENGAMBIL VITAMIN???

Suplemen cadangan untuk kanak-kanak.

Biasanya setiap kali saya makan vitamin di rumah, anak yang terlebih excited...  "mana.. mama... mau vitamin", hah diorang pun dah tahu beza vitamin dan ubat...

Ramai juga yang bertanya kalau kanak-kanak ni perlukan vitamin? 

Sebenarnya vitamin sangat penting untuk kanak-kanak. Vitamin membekalkan nutrisi yang membantu melengkapkan keperluan nutrisi kanak-kanak dan membantu dalam tumbesaran mereka. 

Vitamin apakan yang sesuai untuk si comel kita?

1) MEALSHAKE
❤ Sumber multivitamin & multimineral untuk menambah selera makan kanak-kanak. Sesuai untuk si picky eater..

2) OMEGA GUARD FISH OIL
❤ Sumber omega 3 untuk meningkatkan sistem imun dan pertahanan tubuh kanak-kanak untuk mengelak demam, selsema dan asthma.

3) VITALEA FOR CHILDREN (MULTIVITAMIN)
❤ Sumber multivitamin & multimineral untuk pemakanan yang seimbang untuk kanak-kanak. Mudah dikunyah dan rasa enak dengan perisa blackcurrants 

4) VITAMIN C 100MG (CHEWABLE)
❤ Sumber vitamin C semulajadi untuk menguatkan imun kanak-kanak.

Berikan anak-anak kita yang terbaik..


Disclaimer:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Mengapa mesti memilih  Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my


ATAU BUAT PEMBELIAN SENDIRI..

1. Klik Link di SINI 

2. Tandakan Produk Pilihan Anda & ikut arahan seterusnya.

3. Pembayaran Melalui DEBIT/CREDIT CARD.

4. SELESAI - Anda hanya perlu menunggu barang anda sampai di hadapan rumah.


Dapatkan penjimatan sehingga 15%-25% dengan mendaftar sebagai ahli dengan KLIK 'Join Now' dibawah...



KLIK UNTUK PENJIMATAN 15-25%


PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Saturday, February 25, 2017

Kesan Makan Vitamin Shaklee Lebih Daripada 20 Tahun...

Sebelum saya pergi pada tajuk entri, saya perlu kongsikan dulu 1 fakta penting tentang Shaklee...

Shaklee dan Landmark Study! 

Ya, kenapa perlu saya kaitkan kesan pengguna Shaklee 20 tahun Vs Landmark Study??? Haaa, sebabnya Landmark study hanya boleh dibuat keatas pengguna yang telah mengamalkan Shaklee supplement SECARA KONSISTEN melebihi 20 TAHUN . Bukan 1 tahun, 3 tahun atau 5 tahun ya.... Ini yang jadikan Landmark study ini berbeza dengan kajian-kajian yang lain. 

Dalam bidang supplemen pulak, Shaklee saja yang ada landmark study ni.



Landmark study ni, pihak ketiga yang jalankan untuk kaji kesan penggunakan JANGKA PANJANG supplemen.

Tahu kenapa mesti pengguna melebihi 20 tahun? Sebab mengikut pengamal perubatan, banyak penyakit didunia ini mengambil masa lebih 5 tahun baru penyakit memunculkan diri dalam badan seseorang. Banyak kajian klinikal ke atas suplemen dibuat kepada pengguna mengamalkan sekitar 3 tahun hingga 5 tahun. Jadi bagi pakar perubatan, ini kurang meyakinkan. Sebab itu bagi kajian ini, mereka mengambil pengguna melebihi 20 tahun...

Mari kita tengok kesan pengambilan Suplemen Shaklee 20 tahun dan keatas bagi mereka yang sudah amalkan secara konsisten.


Pic 1

Pic 2

Pic 3

Pic 4

Pic 5

Pic 6


Pic 7


Pic 8.



~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI.

Join Me!
KLIK DISINI UNTUK PENJIMATAN SEHINGGA 25%
Please Click

TIPS ELAK TANGAN KASAR & KULIT MENGGELUPAS?

Fresh Laundry Concentrated Shaklee.

Pernah kah tidak lepas basuh kain, kulit disekitar tapak tangan dan jari-jari mengelupas dan pedih? Kulit tangan pun lama kelamaan jadi semakin kasar?

Ha, ini tanda-tanda sabun cuci anda mungkin menggunakan bahan yang dalam jangka masa panjang boleh membahayakan kesihatan. Bayangkan keluarga kita setiap hari memakai pakaian yang dicuci dengan bahan merbahaya, ngeri kan!!!

Sejak 2014, pelahan-lahan saya cuba bertukar kepada bahan yang lebih semulajadi. Termasuk sabun cuci. 

Saya memilih untuk pakai pencuci FRESH LAUNDRY CONCENTRATED daripada Get Glean Shaklee sebab ianya BEBAS BAHAN KIMIA, SELAMAT dan SEMULAJADI..

Kenapa saya suka kan sabun pencuci baju Shaklee berbanding jenama lain?

❤️ Ianya SELAMAT & SEMULAJADI
❤️ Tak mengeringkan tangan
❤️ Tidak mengakibatkan Alergik
❤️ Tak menyebabkan KARAT pada besi mesin basuh
❤️ TAHAN LAMA..JIMAT
❤️ Harga Berpatutan
❤️ Biodegradable
❤️ Tiada Phosphate
❤️ Tiada Klori 

Tahukah anda, penggunaan sabun cuci baju yang BUKAN semulajadi boleh membahayakan nyawa dan merosakkan alam sekitar?

Apa bila berpeluh, liang roma terbuka dan sisa pencuci yang terlekat pada baju akan masuk ke liang roma dan merbahaya pada kulit. Boleh mengakibatkan alergik dan lebih teruk lagi lead kepada KANSER!

Info Produk
Fresh Laundry Concentrate (2.49kg)
Fresh Laundry Shaklee digunakan untuk membasuh pakaian. Baunya tidaklah seharum Downy tetapi sangat fresh gila. Saya suka bau pakaian saya bila baru angkat keluar dari mesin basuh. Segar bugar.. 


Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Hipoalergenik
❤Tanpa klorin
❤Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Berkesan
❤Berkepekatan tinggi
❤Hanya 1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
❤Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
❤Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
Surfaktan mudah biorosot
❤Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Soft Fabric Concentrate (946ml)
Soft Fabric merupakan pelembut pakaian ataupun softener. Baunya pun fresh sama macam Fresh Laundry Concentrate tetapi wangi sikit. 

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin

Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak.
❤Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate (473ml)

Basic H ini memang popular. Banyak sangat kegunaannya.  
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan 1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
❤Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
❤Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
❤Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
❤Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H asal – hanya gunakan separuh sahaja.
❤Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
❤Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – ➡Di Dalam atau Di Luar Rumah
➡Dinding, tingkap dan cermin
➡Kaunter dapur, jubin dan lantai
➡Peralatan
➡Dapur
➡Hiasan kayu
➡Periuk belanga
➡Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

Tahukah Anda?
Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit. Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung. Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang. Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee:
❤Selamat
❤Tidak toksik
❤Tiada gas beracun
❤Tiada bahan kimia berbahaya
❤Tanpa pewangi
❤Lembut pada tangan anda
❤pH seimbang
❤Tanpa klorin
❤Berkesan
❤Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. ❤Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
❤Mesra Alam
❤Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
❤Mudah biorosot
❤Tanpa fosfat
❤Bungkusan yang boleh dikitar semula
❤Tanpa bahan pewarna
❤Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Kesimpulannya, Set Get Clean Shaklee ini sangat berbaloi untuk dimiliki kerana ianya boleh bertahan berbulan-bulan. 

So jom sayangi keluarga. Bertukar kepada SHAKLEE FRESH LAUNDRY! 


~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN, PENAMPANG, KOTA KINABALU dan PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI...

Sunday, February 19, 2017

ADA APA DENGAN ESP SHAKLEE?

Ingat lagi movie Indonesia 'Ada Apa Dengan Cinta' yang meletup-letup sampaikan lagu OSTnya jadi siulan anak-anak muda waktu tu???

Nah, sekarang ni pun dikalangan pengamal dan pelanggan supplement ESP Shaklee tertanya-tanya, 'ADA APA DENGAN ESP'? Kenapa terlampau HOT sehingga kami tercari-cari, ternanti-nanti? Amboiiii...


One of Shaklee Hot Stuff....

Ini bukan first time terjadi tau, biasanya terjadi waktu PROMO ESP, permintaan mesti melebihi stock, tapi kali ni tidak perlu tunggu bulan PROMOSI ESP, awal-awal ESP hilang dari radar tau... New stock restock pada 8 February and 10 February dah kecoh balik "permintaan mengganas lagi dan few branches sudah out of stock". Sempat grab 3 canisters ja time ni then ESP M.I.A lagi... 

Apa yang buat ESP sangat HOT ni??? Kena tahu dulu la tentang apa keistimewaan ESP Shaklee?


Salah satu supplement HOT Shaklee..

1) ESP bukan produk yg dibancuh di belakang rumah. Tapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee. Kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee ja yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya. Iya la kan, kalau kita buat dan kita sendiri tukang uji, kita juga tukang approve, mestilah tidak valid keputusan kajian kita kan? 
Kredit: Farah Alina
2) Badan kita perlukan protein untuk pembinaan sel yang sihat. Pembinaan sel yang tak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.
Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino;

(1) 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid & dihasilkan oleh badan kita
(2) 9 lagi dinamakan essential amino acid & HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan (badan kita takkan boleh hasilkan protein-protein ini)

Semua 9 nama essential acid amino ini anda boleh tengok pada tong ESP.


Kredit: Farah Alina

3) Protein dalam ESP tidak musnah kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti & kekal berkesan pada tubuh.

4) ESP dibuat daripada soya NON-GMO (tidak diubah secara genetic). Setiap 1 canister/tong ESP diproses daripada 30kg soya.


Kredit: Farah Alina


5) ESP ni low GI (Glycemic Index). 


Kredit: Farah Alina

6) ESP tiada kolesterol..
ESP tidak memiliki kolesterol kerana ia dibuat daripada sumber tumbuhan...

*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

~~~Rakan Kesihatan Anda : ~~~
♡♡ EMELDA GEORGE 
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1105266]
♡♡ Contact No : 010-9304146
♡♡ Email : vigprob_mell@yahoo.com 
♡♡ IG: Shaklee_Fabulously_In_N_Out 
♡♡Facebook Page: Fabulously_In_N_Out 
♡♡Blog:www.emeldashabelle.blogspot.my