Slideshow


Created with flickr slideshow.

Thursday, April 14, 2016

DETOX selamat dengan SHAKLEE...Jom Detox Secara Selamat Dengan Set Detox Shaklee

Seharian kita terdedah dengan pelbagai jenis bahan kimia tidak kira samada di luar rumah ataupun di dalam rumah kita sendiri. Tidak hairanlah badan kita mudah bertoksik disebabkan pengawet, pewarna, dan sebagainya.

Sebab itu badan kita perlu dinyahtoksik kan atau melalui proses detox bagi memastikan tahap kesihatan yang optimum dan penyakit tidak mudah datang pada tubuh badan kita.

Banyaknya produk untuk proses detox ni! Sebenarnya setiap satu mempunyai fungsi yang berlainan. Jom kita tengok setiap satunya.

*Alfalfa Sebagai Pencuci Seluruh Badan.

Antara penyahtoksik yang terbaik iaitu Alfalfa. Berasaskan daun herba yang akarnya panjang jauh ke dalam tanah dan bertindak untuk detox keseluruhan badan kita. Alfalfa yang bersifat alkali boleh mengembalikan kenormalan badan kita yang berasid dan menghilangkan toksik dalam badan.

Alfalfa bertindak meransang aliran hempedu, dan juga membuang mineral-mineral yang berbahaya dalam badan. Ia juga membantu masalah gout dan mengurangkan kolestrol dalam darah.

*Garlic Sebagai Pencuci Darah.

Garlic bertindak untuk mengeluarkan raksa daripada dalam badan dengan pantas. Selain itu, logam toksik yang lain seperti kadmium dan plumbum akan menaikkan tekanan darah jika tidak dibuang. Garlic mampu untuk menyahkan logam toksik.

Garlic Shaklee merupakan lain daripada yang terdapat di pasaran kerana bahan kimia yang terdapat dalam bawang putih iaitu Allicin masih terpelihara disebabkan proses pembuatannya menggunakan suhu yang rendah.

*DTX Complex Sebagai Pencuci Hati.

Hati merupakan organ badan kedua terbesar selepas kulit. Antara punca utama hati mengalami tinggi toksik adalah disebabkan oleh rokok.

Kandungan utama menyebabkan DTX Complex Shaklee lain daripada yang lain ialah diekstrak daripada biji benih pokok susu tisel dan cendawan Reshi yang mempunyai antioksida yang tinggi. Iaitu berfungsi untuk menyokong keupayaan badan untuk menghasilkan protein untuk menjana semula sel-sel hati yang telah rosak.

*Herb-Lax Sebagai Pencuci Usus.

Bertindak untuk membersihkan usus kita daripada sisa lemak dan toksik yang melekat di dalam usus ataupun colon. Herb-lax bertindak untuk meransang usus untuk mempercepatkan proses detox dan pembersihan secara lembut iaitu membuang najis-najis yang tersekat ataupun tersimpan lama.

Selain itu, keberkesanan Herb-Lax menghilangkan bau badan, melegakan sembelit, mengurangkan masalah jerawat dan usus boleh berfungsi dengan keadaan
baik.

* Vivix sebagai agen Antioksidan

Detox sel rosak, sel2 rosak kalau tidak dibuang tu yg jadi sel kanser. Sel rosak akan ganggu sel2 lain jadi abnormal. Vivix juga Kaya dengan Polyohenol yang tinggi ANTIOKSIDAN. Tonik paling baik untuk meningkatkan tenaga dan bertindak sebagai agen anti-penuan.


Anda ingin detox untuk bahagian yang mana? Ataupun inginkan satu set?

Semua boleh bergantung pada keadaan anda...

RAKAN KESIHATAN ANDA
EMELDA 0109304146


No comments:

Post a Comment